Van bewijsdrang barstende Sam Bennett mikt op tien zeges in 2024: “Waarvan één in de Tour de France”
foto: Cor Vos
dinsdag 5 december 2023 om 12:39

Van bewijsdrang barstende Sam Bennett mikt op tien zeges in 2024: “Waarvan één in de Tour de France”

Sam Bennett verruilt deze winter BORA-hansgrohe voor Decathlon AG2R La Mondiale. De Ier hoopt na enkele magere jaren weer te scoren. “Tien overwinningen, waarvan één in de Tour de France”, is hij in gesprek met GCN duidelijk over zijn doelen.

“Elk jaar is mijn minimale doel tien zeges”, aldus Bennett. “De laatste jaren kwam ik daar niet aan, maar het blijft het doel. Ik zou graag al vroeg beginnen met een zege in een Franse koers, maar ik denk dat ik nog wat meer tijd nodig heb om me klaar te stomen voor het seizoen. Ik heb een grote basis nodig voordat ik kan beginnen met koersen. Want als je achterloopt, is het zó moeilijk om de rest weer te achterhalen.”

Bewijsdrang
Bennett keerde in 2022 terug bij BORA-hansgrohe, na twee jaar bij Deceuninck-Quick-Step. Zijn tweede periode bij de Duitse ploeg werd geen succes. Nu heeft de 33-jarige sprinter het gevoel dat hij iets goed moet maken. “Toen mijn beste jaren moesten komen, liep het mis. Ik heb die jaren verloren. Ik moet nu aan mezelf, en aan anderen, bewijzen dat ik het nog steeds in me heb.”

“Ik wil niet gezien worden als een van die sprinters die vertrok bij Quick-Step en vervolgens niet meer kon winnen. Ik weet dat ik dat niet ben. Er is nog veel om uit mijn carrière te halen en ik ben nog niet tevreden.”

Sprinttrein
Bij Decathlon AG2R La Mondiale zal er veel veranderen voor Bennett. Zo heeft hij niet meer de beschikking over zijn vertrouwde sprinttrein, met mannen als Danny van Poppel, Ryan Mullen en de gestopte Shane Archbold. Was het geen optie om een deel van de lead-out mee te nemen naar de Franse ploeg? “Ik denk het niet. Zij waren enkele van mijn beste vrienden, dus het was gemakkelijker geweest om te integreren in het team. Maar toen ik met het team sprak, was het budget al bepaald en het rooster bijna vol. We hebben het geprobeerd, maar het was niet een optie.”

Bennett heeft echter vertrouwen in zijn helpers bij Decathlon AG2R La Mondiale. “Ik denk dat ik Oliver Naesen bij me zal hebben en dat hij geweldig zal zijn. Er zijn nog wat jongens, maar we moeten nog kijken wie wat wil doen, wie gemotiveerd is en wie het potentieel heeft. We hebben een sterk team dat me dicht genoeg bij de streep kan brengen om te proberen te winnen.”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
7 Reacties
Sorteer op:
5 december 2023 13:00
Dat gaat niet simpel worden, 5 zou al een enorm succes zijn…
5 december 2023 17:09
Om een rit in de Tour te winnen moet je natuurlijk eerst al starten, dat is voor Bennett al van zijn 'groene Tour' in 2020 geleden. Maar dat zal bij zijn nieuwe team wel geen probleem zijn.

Verder denk ik dat bij sprinters (nog meer dan bij andere wielrenners) het mentale aspect ook een grote rol speelt op de prestaties. Als de nieuwe wind hem deugd doet, en hij zich terug 100% voelt kan hij zich zomaar opnieuw manifesteren als sprint-topper.

Of om het met de woorden van Lefevere te zeggen: "Sam is mentaal niet de sterkste, maar als alles goed gaat, wordt hij sterker en sterker"
5 december 2023 13:10
Ik zie ook niet echt direct veel namen waarvan ik goede leadouts kan verwachten. De Bondt en Vendrame wellicht.
    5 december 2023 14:56
    Vendrame heeft een andere rol. Ik verwacht dan eerder Touzé of Dewulf.
    5 december 2023 16:53
    De Bondt zou het zeker kunnen, maar die is juist van ploeg veranderd om meer voor eigen kans te rijden. Wellicht in de lastige koersen eigen kans gaan en als het uitkomt eens een leadout doen, maar ik zie hem niet het hele jaar de leadout doen.
5 december 2023 23:06
Lekker veel kleine Franse koersen rijden, dan moet 10 overwinningen wel lukken. Ééntje in de toer daarentegen.... Moeilijk moeilijk moeilijk
5 december 2023 21:36
Gaat niet meer lukken, Stan. Das war einmal.

Reacties zijn gesloten.