Sagan zorgt voor spektakel in Gent-Wevelgem: “Een fantastische koers!”

zondag 31 maart 2019 om 18:40
Sagan zorgt voor spektakel in Gent-Wevelgem: “Een fantastische koers!”

foto: Cor Vos

Peter Sagan oogde nog kwetsbaar in de E3 BinckBank Classic, maar in Gent-Wevelgem maakte de Slowaak alweer een betere indruk. Sterker nog: de kopman van BORA-hansgrohe zorgde mede voor spektakel. “Het was echt een prachtige editie van Gent-Wevelgem”, zo liet hij na afloop weten. “Maar tegelijkertijd ook erg zwaar!”

Sagan was al vroeg bij de les, aangezien hij na het waaiergeweld mee was in de eerste groep. De drievoudig winnaar van Gent-Wevelgem had met Pascal Ackermann en Rüdiger Selig zelfs twee renners in steun mee. “We reden lange tijd aan 50 kilometer per uur”, zo kijkt hij terug op een hectische wedstrijd.

“Had niet meer de benen om mee te sprinten”
“Ik besloot al vroeg om mijn kans te wagen en samen met Pascal en Rudi mee te springen in de eerste groep. Ze hebben echt fantastisch werk geleverd”, is Sagan lovend over zijn ploeggenoten. “Ik heb er alles aan gedaan om uit de greep te blijven van het peloton, maar is het niet gelukt. Ik had vervolgens niet meer de benen om mee te sprinten.”

Toch lijkt Sagan klaar voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix . “Het was echt een loodzware koers, met enorm veel wind, waaiers en een moordend tempo”, aldus ploegleider Steffen Radochla. “Na alle inspanningen was het logisch dat Peter niet meer mee kon sprinten.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Marcel1112 31 maart 2019 om 19:07

Zonder renners als Sagan is het wielrennen het aankijken niet waard. Een sieraad voor de wielersport.

Random wielerliefhebber. 31 maart 2019 om 19:09

Beetje overdreven, het was een groep van 18 man ontstaan door de jumbos.

Jean Dumas 1 april 2019 om 01:53

Eens, Sagan zette de situatie naar zijn hand, maar kreeg te weinig mensen mee. VDP stopte vanwege de verwachte tegenwind in de finale.

F4L 31 maart 2019 om 19:23

Ik kreeg wel de indruk dat hij er op de tweede passage van de Kemmelberg wat doorheen zakte. Ben benieuwd hoe goed hij zal zijn volgende week.

Ivan 31 maart 2019 om 20:04

Kon inderdaad Rowe en Trentin niet volgen op de Kemmel maar kon wel de achterstand beperken. Op zich niet vreemd dat hij niet meer kon sprinten, zeker ook daar hij ploegmaat Selig nog had die ook best aardig kan sprinten.

Sagan zal er wel staan in de Ronde maar of hij op de beklimmingen de in supervorm verkerende Stybar, Van Aert en Naesen kan volgen is misschien van het goede wat teveel.

Lennimator 31 maart 2019 om 20:21

Stybar gaat de Ronde niet winnen, net als Niki.

Ik zie Terpstra wel heel goed presteren in Parijs Roubaix.

Gelei 31 maart 2019 om 21:03

In deze vorm zie ik hem enkel de ronde winnen als die heel erg gesloten blijft en eindigt op een sprint ve ruime groep. Op de hellingen zijn er zeker een paar beter.

Vic413 31 maart 2019 om 23:39

Juist, al zie ik Greg ‘m wel vloeren in de sprint.

Kosmonaut 1 april 2019 om 01:55

Greg werd vrijdag anders nog gevloerd door zowel Stybar als van Aert in de sprint, dus ik zou daar mijn geld niet zo 1 2 3 op zetten….

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair