Sagan wil zeges weer op originele manier vieren

vrijdag 28 juni 2013 om 17:24
Peter Sagan

foto: Sirotti

Peter Sagan is deze Tour wederom één van de grote kanshebbers om de groene trui te winnen. De 23-jarige Slowaak won vorig jaar bij zijn debuut drie ritten en vierde dat telkens op een originele manier. Dat hoopt hij dit jaar opnieuw te kunnen doen.


“Dit wordt mijn tweede Tour de France, ik ben blij om terug te zijn,” vertelde hij volgens Cyclingnews op een persconferentie voorafgaand aan de Tour. “Nadat ik in mijn eerste Tour het groen veroverde willen we dit jaar hetzelfde winnen, maar nu is het verwachtingspatroon hoger. Vorig jaar hoopte ik het groen te winnen en ervaring op te doen. Dit jaar weten we dat het mogelijk is en hebben we het team er op samengesteld,” geeft hij aan. “Ik ben niet alleen een sprinter. Ik kan ook veel in heuvelachtige ritten. De ploeg kan mij helpen in de sprints, maar ook de lastigere ritten controleren zodat ik punten kan pakken in de tussenspurts.”

Vorig jaar baarde hij opzien met door de manier waarop hij zijn zeges vierde. Dit jaar wil hij dat opnieuw doen, al verklapt hij nog niet op welke manier. “Ik ben gisteren begonnen met te bedenken hoe ik het wil gaan doen. Ik heb het er over gehad met vrienden en ploeggenoten, maar ik ga nog niet zeggen wat mijn plannen zijn,” gaf hij aan. “Maar ik vind het leuk om de fans op deze manier te entertainen. Het is mijn manier op de mensen te bedanken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.