Sagan wil Milaan-San Remo winnen: “Pas dan heb ik een echt succesvolle carrière”

maandag 16 januari 2023 om 12:04
Sagan wil Milaan-San Remo winnen: “Pas dan heb ik een echt succesvolle carrière”

foto: Cor Vos

Peter Sagan kende mede door een coronabesmetting een moeilijk 2022, maar de Slowaak verwacht een beter 2023. Dat zei hij in gesprek met Ouest-France. “Geloof me, dit seizoen zal veel beter worden”, aldus de renner van TotalEnergies.

“Alles gaat goed, ik ben al sinds oktober aan het trainen zonder tegenslagen. Ik denk dat het een goed jaar wordt”, vervolgde de drievoudig wereldkampioen, die zijn seizoen zal beginnen met de Vuelta a San Juan (22-29 januari) in Argentinië. Vervolgens zal Sagan nog een tijdje in Zuid-Amerika verblijven. Hij heeft namelijk een hoogtestage in Colombia op de planning. “Daarna kom ik terug voor het openingsweekend in België met de Omloop Het Nieuwsblad (25 februari).” Of hij ook start in Kuurne-Brussel-Kuurne (26 februari), is nog niet bekend.

De precieze plannen voor het voorjaar zullen na de Omloop Het Nieuwsblad verder ingevuld worden, vertelde Sagan. Maar hij heeft in ieder geval zijn vizier gericht op Milaan-San Remo (18 maart). “Ik wil daar winnen. Pas als die koers niet meer ontbreekt op mijn palmares, kan ik van een volledig succesvolle carrière spreken. De wedstrijd is me te lang ontglipt. Het is een simpele wedstrijd, maar heel moeilijk om te winnen. TotalEnergies kan een monument winnen. Niets is onmogelijk.”

De inmiddels 32-jarige Sagan stond twee keer op het podium van Milaan-San Remo: zowel in 2013 als 2017 werd hij tweede.  In totaal stond hij twaalf keer aan de start van de Italiaanse voorjaarsklassieker. Negen keer eindigde hij in de top-tien.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Ronellenfitsch 16 januari 2023 om 12:42

Hij is in elk geval wel verlost van het ‘iedereen kijkt naar mij’ symptoom …

2
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 16 januari 2023 om 12:27

Theoretisch niet onmogelijk gezien zijn leeftijd, maar echt waarschijnlijk ook weer niet. Tenzij hij ineens weer veel beter gaat rijden na een aantal tegenvallende jaren. Van mij hoeft het niet, ik ben geen supporter. Liever iemand anders.

1
Romāns Vainšteins 16 januari 2023 om 14:35

Dat oordeel op basis van gerust geweten doe ik wel even.

Op zich snugger van Sagan om zijn doelen wat anders te leggen dan veel tegenstanders die met name het tweeluik RvV-PR willen knallen en in MSR misschien nog niet met de hoogste der hoogste vorm aantreden.

Omloop, Kuurne, MSR, GW, die koersen moet hij allemaal nog steeds kunnen winnen. Het blijft Sagan.

1
Grote Plateau 16 januari 2023 om 15:17

In GW kan hij bovendien alleen recordhouder worden met 4 stuks. Vóór Boonen, Cipollini, Van Looy Merckx en Robert Van Eenaeme in oorlogstijd.

Toch ook niet min.

0
JohnDeere 16 januari 2023 om 16:14

Vlaanderen en Roubaix moet hij ook nog steeds kunnen winnen. Als Sagan zijn goede benen terugvindt, kan er echt nog veel. Enkel die ‘als’ is het probleem…

0
Westfalen 16 januari 2023 om 17:38

Eerst zien en dan geloven. Sagan had vaker grote plannen de laatste jaren, maar er is niets van terecht gekomen.

1
Ardoisier 16 januari 2023 om 12:06

Zou geweldig zijn, mocht hij San Remo winnen. Hup Sagan!

0
Wim Kruithof 16 januari 2023 om 13:02
Quote:
Ik wil daar winnen. Pas als die koers niet meer ontbreekt op mijn palmares, kan ik van een volledig succesvolle carrière spreken.

De titel kopt toch echt een andere quote dan hij zegt hier… met toch ook wel een andere lading.

0
vincenzo 16 januari 2023 om 13:36

Het woord ‘volledig’ is vervangen door ‘echt’. Weet niet wat hij in de taal van het interview letterlijk heeft gezegd.

0
Maillot à Pois 16 januari 2023 om 13:48

in het originele interview staat: “C’est ce qui me manque pour dire que ma carrière est pleinement réussie. ” –> volledig geslaagd dus
Maar goed, ook dat geeft geen volledige zekerheid, want mogelijk was het interview niet in het Frans en is dit een vertaling door de interviewer.

0
Limal 16 januari 2023 om 14:22

Als wielerflitser is het schier onmogelijk om met zulke onzekerheden door het leven te moeten – hoe kunnen wij nu met een gerust geweten oordelen?!? ;-)

0
Simon1 16 januari 2023 om 14:30

Dit klinkt als een hongerige Sagan, eentje die we al een lang tijd niet meer gezien hebben.

Ik hoop echt dat ie terug is, de Tsaar.

0
bilthoven 16 januari 2023 om 16:12

Zeer onwaarschijnlijk of liever gezegd uitgesloten. Daarvoor heeft hij de laatste jaren te weinig laten zien.

0
Mooie Sjors 16 januari 2023 om 16:15

Eventjes inpikkend op de titel: als Sagan zijn carrière al niet succesvol was, van wie (van zijn generatie) dan wel?

5 grote eendagskoersen gewonnen, dan sta je toch tussen de mensen (los nog van de rest van zijn palmares en met name zijn Tour-prestaties).

MSR blijft natuurlijk een moeilijke prooi om binnen te graaien. Boonen lukte het ook nooit, al lag de Poggio hem wellicht ook iets minder dan Sagan.

Ik had Peto in zijn grote dagen eerder nog een keer Vlaanderen of Roubaix willen zien pakken, maar eigenlijk moet je vaststellen dat hij in geen enkele andere editie er dichtbij zat en ernaast heeft gegrepen. Dat was in MSR wel eventjes anders.

Maar zoals gezegd: 5 grote eendagskoersen, daarmee kan je gerust je pensioen in. Alaphilippe en Pogacar zitten op 3, Van der Poel en Evenepoel 2, Van Aert 1.

Boonen (8), Cancellara (7) en Gilbert (6) vond ik eigenlijk ook alle 3 nóg straffere klassieke renners dan Sagan. Maar nog eentje erbij, het is hem van harte gegund uiteraard. Zou vooral mooi zijn om nog eens een top Sagan bezig te zien.

0
LeoR 16 16 januari 2023 om 16:39

Hangt er natuurlijk vanaf wat "succesvol" is. Sagan had misschien wel het talent om élk jaar 5 grote eendagskoersen te winnen. Maar het sportieve leek bij hem vaak de 'bijzaak' van alle schijnwerpers op hem.

0
Mooie Sjors 16 januari 2023 om 16:45

Ik geloof daar niet zo in, ‘het talent om elk jaar 5 grote eendagskoersen te winnen’. :)

Zoveel overschot had Sagan niet naar mijn gevoel. Het WK 2015 en de Ronde 2016, toen was hij echt dominant en zelfs in de RVV vooral slim geanticipeerd waardoor Cancellara een groot gat moest proberen dichten op de Oude Kwaremont. Hij raakte er nog bijna bij.
Roubaix won hij door tactisch slim te rijden en van de 3 WK’s die hij pakte was hij er in 2 een hele wedstrijd onzichtbaar.

Hij moest het dan ook opnemen tegen serieuze kleppers als Boonen en Cancellara aan het begin van zijn carrière en dan kwamen Van Aert, Van der Poel en Alaphilippe, en ook Van Avermaet/Kristoff/Terpstra wisten hem wel eens te kloppen op de top van zijn kunnen.

1
Grote Plateau 16 januari 2023 om 15:20

Sagan en Alabernard die de Antwerpse wonderboys in moeilijkheden brengen. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen.

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone