Sagan na ritzege voor achtste jaar op rij: “Ik weet niet waarom ik hier altijd zo sterk ben”
foto: Sirotti
maandag 11 juni 2018 om 09:33

Sagan na ritzege voor achtste jaar op rij: “Ik weet niet waarom ik hier altijd zo sterk ben”

Wereldkampioen Peter Sagan was met vijftien ritzeges al recordhouder in de Ronde van Zwitserland, maar deed hier zondag nog een schepje bovenop met zijn zestiende. Bovendien wist de Slowaak al acht jaar op rij minstens één ritzege te pakken. In zijn vaste voorbereidingskoers op de Tour de France is hij bijzonder succesvol, maar de reden weet hij zelf ook niet. “Ik weet niet waarom ik hier altijd zo sterk ben”, tekent Het Nieuwsblad op uit zijn mond.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Ondanks zijn winst tegenover niet de minste tegenstand, is Sagan nog niet in topvorm. “Ik heb al heel hard gewerkt. Daar komt het allicht door dat ik weer win. Toch zijn mijn benen nog niet op hun best op dit moment. Ik moet zeker nog een beetje groeien voor de Tour”, stelt hij over zijn vormpeil.

Dit maakt de Slowaak overigens niet minder tevreden over zijn resultaat. “Ik ben erg blij met deze zege en moet al mijn ploeggenoten bedanken. Zij geloven in mij, en uiteindelijk draaide alles vandaag uit zoals verwacht”, is de kopman van BORA-hansgrohe dankbaar.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2018 10:02
Misschien omdat er altijd etappes in Zwitserland zijn, die op zijn maat gesneden zijn. De kans dat hij er dan minimaal eentje wint is zeer groot, dus zo verwonderlijk is het voor mij dan ook niet. Daarbij is het ook meestal zo dat als Sagan ergens aan de start verschijnt hij niet voor spek en bonen mee rijdt.
11 juni 2018 10:08
Er zijn nogal veel soorten etappes die op zijn maat zijn gemaakt.

Als hij niet weer genaaid wordt, dan pakt hij dit jaar gewoon weer groen.
11 juni 2018 10:11
Het blijft heel knap dat Sagan in zijn hele loopbaan nog geen enkele noemenswaardige blessure heeft gehad en bijna nooit iets breekt. Hij staat er al 8 jaar in deze ronde. Ik vind het bewonderenswaardig!
11 juni 2018 10:46
@Arnaud Demare. Dat komt omdat hij goed is met de ellebogen, zoals ook vorig jaar in de tour te zien was. Daar is hij m.i. volledig terecht eruit gezet. Sagan is een goede, maar zeer onsportieve coureur.
11 juni 2018 11:10
Sagan is zeker niet een minder sportieve coureur dan alle andere sprinters, misschien met uitzondering van greipel. Wel begint hij steeds sneller geïrriteerd te raken. De reden dat Sagan bijna nooit geblesseerd raakt is omdat hij zeer goed kan sturen en weet hoe hij zijn fiets overeind moet houden. Als hij valt, is het altijd door anderen die voor hem vallen en zelfs dan weet hij ze nog vaak te ontwijken
11 juni 2018 11:19
@rebellin

Onsportieve coureur? Daar denken ze blijkbaar in het peleton anders over.
Ook vrij bizar dat je met een nickname als Rebellin over onsportiviteit van andere coureurs gaat spreken
11 juni 2018 11:26
@Rebellin:

Ga jij de herhaling nog maar eens kijken van vorig jaar.
Nog steeds genant dat dat niet gerectificeerd is.
11 juni 2018 11:27
Rebellin zet zich behoorlijk voor paal met dit soort uitspraken. Denk niet dat iemand je nu ooit nog serieus neemt
11 juni 2018 11:41
Quote:
Misschien omdat er altijd etappes in Zwitserland zijn, die op zijn maat gesneden zijn.


Quote:
Er zijn nogal veel soorten etappes die op zijn maat zijn gemaakt


Dit is precies de omgekeerde wereld. Hij won hier massasprints, heuveletappes na aanvallen, en zelfs een waanzinnige bergetappe voor Cunego.

De hoeveelheid overwinningen in een ronde met altijd een gevarieerd parcours toont juist aan dat Sagan zo ongelooflijk veel aankan, en op zoveel terreinen kan winnen. Niet andersom.
11 juni 2018 11:43
@ Bazzz. klopt volledig ..
Als iemand een andere mening heeft dan de fanboys van Sagan, is die persoon natuurlijk totaal ongeloofwaardig. Dat diens mening toevallig ook dezelfde is als die van een professionele wedstrijdjury is wellicht volledig irrelevant in jouw beleving. ;)
11 juni 2018 12:03
Een man die je wel in je pooltje mee moet nemen maar waarvan je al weet dat je daarmee niet het verschil mee maakt omdat iedereen hem neemt
11 juni 2018 12:18
@Bazz Ga je nu op de man spelen omdat er iemand een mening plaatst die geen fanboy is van Sagan? Ik zou bijna zeggen dat je net zo onsportief bent als Sagan.
Zoals leor al aanhaalt heeft de professionele wedstrijdjury, die i.t.t. jou wel objectief is, Sagan ook gewoon gediskwalificeerd voor onsportiviteit. En dat gebeurd niet bij veel renners kan ik je mededelen.
11 juni 2018 12:37
@rebellin en leor

Die jury was totaal ongeloofwaardig.
Op de juiste beelden was duidelijk te zien dat Cavendish de veroorzaker was.

@lyndalid

Fijn dat je even uitlegt wat ik schrijf...
11 juni 2018 12:44
Edit redactie: Thanks, aangepast
En dingen draaien niet uit zoals verwacht, ze pakken uit zoals verwacht. Waarschijnlijk slecht vertaald.
Als tekstschrijver adviseer ik vaak om uitdrukkingen te vermijden als je er niet in thuis bent. Gezien het aantal fouten dat er op wielerflits mee gemaakt wordt misschien een advies dat jullie ook ter harte kunnen nemen? Keep your language stupid simple.
11 juni 2018 12:50
Zwitserse chocolade?
11 juni 2018 15:09
@Rebellin. Je noemt Sagan een onsportieve coureur. Noem mij eens een sportieve sprinter?
Die zijn er namelijk niet. Tenminste, wat versta je onder onsportief ?
Iedere sprinter doet wel iets om vooraan te komen. Anders kom je er niet.
Cavendish, Sagan, Démare, Bouhanni, Greipel, Ewan, etc..etc...
Allemaal doen ze wel iets wat niet door de beugel kan.
Verleden jaar werd Sagan uit de Tour gezet. Onsportief koersen werd er gezegd.
Waarom Cavendish niet, die de veroorzaker was van het "onsportieve" gedrag van Sagan.
Hoewel ik me afvraag of Sagan wel anders kon.
Kortom, ze doen allemaal wel eens wat.
11 juni 2018 17:49
@inlinewout

Beetje jammer dat je dan goed advies geeft en dan in jouw laatste zin zelf de fout ingaat.
11 juni 2018 21:02
@Rebellin; 'Rubbing is racing' zeggen ze bij de amateurs, niemand die zelf koerst vond Sagan zijn - instinctieve - elleboog onsportief. Over doping is trouwens wel iedereen het eens.

Reacties zijn gesloten.