Sagan start met ambities aan kasseienrit: “Ik wil nog wat laten zien in mijn carrière”

woensdag 6 juli 2022 om 10:05
Sagan start met ambities aan kasseienrit: “Ik wil nog wat laten zien in mijn carrière”

foto: Cor Vos

Zesde, vierde, vijfde – Peter Sagan mengt zich weer als vanouds in de massasprints deze Ronde van Frankrijk. In de kasseienrit naar Wallers-Arenberg behoort de voormalige winnaar van Parijs-Roubaix ook tot de kanshebbers. “Jongens zoals ik hebben meer ervaring en specifieke kwaliteiten voor de kasseien dan de klassementsrenners en klimmers”, stelt Sagan in gesprek met Cyclingnews.

“Dat zou een voordeel voor ons moeten zijn. Ik wil het goed doen”, aldus Sagan, die blij zal zijn met de weersvoorspelling. Het lijkt zonnig te worden in het noorden van Frankrijk. “Als het een mooie en droge dag is, dan is het dat beter voor iedereen. We deden een kasseienrit in de regen in 2014 en dat was een ramp”, doelt de Slowaak op de rit die gewonnen werd door Lars Boom en waar Vincenzo Nibali zijn basis legde voor de eindzege.

“Ik heb er een paar gedaan”, zegt Sagan over zijn ervaring met kasseienritten in de Tour. “Ik deed eentje met Alberto (Contador, red.) en toen het regende in 2014 met Cannondale. Een kasseienrit in de Tour is niet hetzelfde als Parijs-Roubaix. Het is anders omdat je midden in de Tour de France zit en doorgaans ligt er nog veel in het verschiet. Daarnaast is er het klassementsgevecht, waardoor de strategie van veel teams verandert en dus hoe iedereen koerst. Dat zal het ook dit keer een interessante etappe maken.”

Hoe hij het er zelf vanaf zal brengen? “We zullen zien… Natuurlijk wil ik nog wat laten zien in mijn carrière. Dat is waarom ik in de Tour de France ben.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Alfons Haavers 6 juli 2022 om 11:05

2014, mooi was dat. Als Contador-fan had ik er na die Roubaix-rit nog wel vertrouwen in dat het goed ging komen. Verloor die dag 3 minuten geloof ik haha. Maar met Froome weg zag ik Contador het laken nog wel naar zich toetrekken in de bergen.

Bertje reed zich evenwel te pletter in een onbelangrijke afdaling, ik zie Jurgen Van den Broeck nog vrij nijdig (zoals hij in die dagen altijd was) vertellen dat het Contador zijn eigen domme schuld was. Wat slaagde die er toch altijd in zich van zijn meest charmante kant te laten zien voor de lens.

Dayer Quintana 6 juli 2022 om 13:53

Had toen ook dat gevoel nog, zeker toen hij op een korte en lastige helling Nibali in de slotkilometer uit de wielen reed (Kadri won die rit dacht ik). Na de opgave van Contador viel er in die Tour eigenlijk niet veel meer te beleven.

Anton van Valouwe 6 juli 2022 om 11:09

“Ik wil nog wat laten zien in mijn carrière”
Mag het voor die prijs…..

ThorHushovd 6 juli 2022 om 11:22

Voor mij blijft ie een held; in zijn hoogtijdagen was hij de absolute smaakmaker van het peloton. Dat vergeten mensen hier wel eens. Dat hij in de herfst van z’n carriere zit, dat overkomt elke renner. En dat hij dan minder wint en nog wel veel verdient (op basis van z’n naam ipv z’n prestaties), heeft hij dan weer te danken aan z’n verleden. En dus heb ik daar dikke vette vrede mee en snap ik dat jaloerse gesnauw niet.

Deel Koeper 6 juli 2022 om 12:27

Ook wel wat geluk dat hij eenoog in het land der blinden was.

Zet de top-Sagan in de huidige generatie en er staan er echt nog wel een stuk of 6/7 boven qua smaak maken.

Jacob Lohof 6 juli 2022 om 12:32

Hij heeft heel veel reclame gemaakt voor de wielersport. De manier van koersen, maar ook plezier ervan. Hij heeft daar nu opvolgers in zoals Pogacar en van der Poel. Hier komen voor. Gelukkig rijdt van Aert voor Jumbo, anders alleen weer het oude wielrennen

Headlines

Populair

Materiaalzone