Peter Sagan: “Als Terpstra zijn loopbaan wil vervolgen, wil ik zeker met hem praten”
foto: Raymond Kerckhoffs
vrijdag 27 augustus 2021 om 22:00

Peter Sagan: “Als Terpstra zijn loopbaan wil vervolgen, wil ik zeker met hem praten”

Ride Peter Sagan wordt de komende twee jaar de nieuwe kopman van het Franse ProTeam TotalEnergies. De Franse formatie van teammanager Jean-Rene Bernaudeau heeft sinds 2019 ook Niki Terpstra als een van de leiders binnen de ploeg. Mede door een zware valpartij vorig jaar juni heeft de Noord-Hollander nog niet kunnen brengen waar men op hoopte. Of het aflopende contract van Terpstra bij de ploeg wordt verlengd, is nog niet duidelijk.

Het najaarsnummer van RIDE is vanaf 17 september verkrijgbaar. Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele editie hoeft te missen en dat ieder nieuw nummer vanzelf jouw kant op komt? Profiteer dan nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je het najaarsnummer liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

“Ik heb nog niet met Niki gesproken”, geeft Peter Sagan aan in een interview dat RIDE Magazine met hem had tijdens zijn hoogtestage in Andorra. “Ik hoorde geruchten dat Niki zijn carrière na dit seizoen wilde beëindigen. Maar als hij zijn loopbaan wil vervolgen, dan wil ik zeker nog met hem praten.”

Niki Terpstra – foto: Nico Dick

Sagan kent de kwaliteiten van Terpstra goed en is hem de afgelopen jaren veelvuldig tegengekomen in de finales van de voorjaarsklassiekers. “Zeker met het oog op de Vlaamse klassiekers kan hij van grote waarde zijn”, vervolgt Sagan. “Niki heeft een grote motor en is een ervaren man in de voorjaarswedstrijden. Hij zou een belangrijke rol kunnen vervullen binnen het team. Maar het is natuurlijk niet mijn beslissing of hij kan blijven. Dat besluit moet de ploeg maken.”

In het najaarsnummer van RIDE, dat op 17 september verschijnt, staat een grote reportage met de drievoudig wereldkampioen. Hij kijkt vooruit naar het komende WK, terug op zijn mindere prestaties en vooruit naar zijn overstap naar Team TotalEnergies.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2021 12:05
Is dit een dreigement?
  27 augustus 2021 12:22
  Capiche, Niki?
  27 augustus 2021 13:16
  Peter wil met Niki praten, dat is fijn.
  Zal Niki naast het TotalEnergies contract dan ook een ‘Sagan en co’ contract moeten ondertekenen?
27 augustus 2021 12:11
Terpstra zijn ze kwijt aan de mode-industrie vrees ik…
  27 augustus 2021 13:46
  Die komt wel terug, wordt één grote flop. ;)
27 augustus 2021 12:14
Ik denk persoonlijk niet dat het verstandig is voor Niki om bij Total te blijven mocht hij willen blijven fietsen. Kan hij beter als kapitein naar Alpecin gaan en daar zal hij meer mogelijkheden hebben om eens voor eigen kans te gaan.
  27 augustus 2021 12:24
  En waarom zou Alpecin op Terpstra zitten te wachten? Betere ploeg dan Total
  27 augustus 2021 12:34
  Is ook een betere ploeg, daarom juist. Ik zie de combi Terpstra-VdP gewoon beter werken dan die met Sagan. Of ze het daar zelf willen is een tweede inderdaad.
  27 augustus 2021 12:55
  Alpacin mist inderdaad een échte wegkaptein. En ik denk dat ze absoluut een voordeel kunnen halen met Niki. Je kunt je alleen wel afvragen of een team als Alpacin wel een wegkaptein nodig heeft. Het is een prachtige ploeg met vrijbuiters.
27 augustus 2021 13:53
Mag ik dat zeggen ? Ja, dat mag ik zeggen! Niki is geen schim meer van wat hij was. Rijdt 95% van de tijd achteraan in het peloton en heeft , voor zover ik dat kan zien, voor Total geen enkele positieve waarde meer. Kan het niet meer 'bijbenen', sorry 'bijfietsen'.Teert nog op zijn contractduur.Slim gespeeld dus, maar niets wezenlijks meer gepresteerd.Daarom waarschijnlijk een wat mindere aanwezigheid met de mond.
  27 augustus 2021 17:46
  Niki mag dan ook vooral blij zijn dat hij nog leeft na zijn horrorcrash.. had hem nog wel wat zien uithalen zonder zijn val.
27 augustus 2021 13:54
Zou Intermarche wanty niet een plekje hebben? Leuke aanvallende renner voor hun. Daarnaast een leuk ploegje met Kristoff en Taco voor de klassiekers.
  27 augustus 2021 16:25
  Ik dacht eerst: Nee, Niki z'n tijd is voorbij. Maar dan dacht ik: Bwua misschien handig om vooruit te sturen. Maar dan weer: zijn salaris. Ik schat dat Niki eerder het meest lucratieve contract nog probeert te versieren.
27 augustus 2021 15:21
Mooie geste van Peter.
27 augustus 2021 16:06
Ik zie de combinatie Sagan/Terpstra juist voor Terpstra wel werken. Heeft zijn successen behaald wanneer hij met meerdere kopmannen uitgespeeld werd.
Of hij het niveau nog aan kan weet alleen hij. Hoop wel dat hij nog een jaar door gaat.
27 augustus 2021 16:22
De vraag lijkt mij meer: laten ze hem (al) gaan in een schijnbaar kansloze vlucht.
27 augustus 2021 16:26
Denk dat een groepje gearriveerde renners voor Terpstra minder werkt. Hij dient geprikkeld te worden. Total wordt toch een beetje "de over de top ploeg". Denk dat een paar jonge honden zoals MvdP beter voor Niki zijn. Plezier in fietsen en winnen zou weer voorop moeten komen te staan. Heb juist bij Sagan idee dat hij helemaal niet zoveel plezier op de fiets meer heeft. Ik zou Niki aanraden te kappen of te verkassen.
27 augustus 2021 18:25
Hier zie je toch hoe Sagan die ploeg meteen totaal domineert. Hij moet echt de koning zijn, de rest is nu hofhouding geworden, zo heeft hij het graag en dat kreeg hij niet meer bij Bora en zou hij bij DQS terecht ook nooit gekregen hebben. Moeten ze zelf maar weten bij Total.
  27 augustus 2021 19:38
  @zietemgaan Gezien zijn palmares is hij ook wel veruit de 'grootste'renner daar. Dit is geen worldtourploeg met jarenlange ervaring en successen. Deze ploeg is allang blij dat ze hem konden halen, gezien de exposure.
28 augustus 2021 11:10
Die Sagan, heeft kennelijk nog praatjes. Exposure of niet, sportief gezien is het einde oefening.

Reacties zijn gesloten.