Ryan Cavanagh pakt eindzege Tour of Thailand, Martin Laas wint slotrit
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
zaterdag 6 april 2019 om 09:53

Ryan Cavanagh pakt eindzege Tour of Thailand, Martin Laas wint slotrit

Ryan Cavanagh heeft de eindzege in de Tour of Thailand binnengesleept. In de slotetappe naar Chiang Mai zag de Australiër zijn koppositie niet meer in gevaar komen. De laatste ritzege werd een prooi voor Martin Laas, die in de spurt Giovanni Lonardi en Imerio Cima voorbleef.

Het peloton reed op de slotdag van Lampang naar Chiang Mai, een etappe over 116 kilometer. De verwachting was dat een sprinter hier het laatste dagsucces zou meepakken. Het regende aanvallen en pas in de tweede helft van de koers slaagden vijf renners erin wat afstand te nemen.

De sprintersploegen maalden in de achtervolging echter hard door en bij het ingaan van de laatste vijf kilometer was iedereen weer bijgehaald. De renners van Illuminate zagen hun inspanningen beloond worden, want in de eindsprint stond er geen maat op hun kopman Martin Laas.

Eindzege voor Cavanagh
In de slotrit stelde Ryan Cavanagh zijn eindzege veilig. De 23-jarige Australiër sloeg in de derde etappe naar Nan een dubbelslag door de rit te winnen en de leiderstrui te pakken. De koppositie gaf hij in de dagen erna niet meer af. Dit is zijn eerste grote eindzege uit zijn loopbaan.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
6 april 2019 18:54
Toch nog eind goed voor Illuminate

Reacties zijn gesloten.