Pechdag LottoNL-Jumbo, Taminiaux, Bouwman, Carapaz

Pechdag LottoNL-Jumbo, Taminiaux, Bouwman, Carapaz
maandag 14 mei 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over pech voor LottoNL-Jumbo tijdens rustdag in de Giro d’Italia, Lionel Taminiaux, Koen Bouwman en Richard Carapaz.

LottoNL-Jumbo geteisterd door pech tijdens rustdag

LottoNL-Jumbo is de eerste negen etappes van de Giro goed doorgekomen. George Bennett staat op een zevende plek in het algemeen klassement en Enrico Battaglin wist een rit te winnen. Tijdens de rustdag zit het echter niet mee. Het wagenpark van de Nederlandse ploeg heeft met de nodige pech te kampen. Zo hebben twee voertuigen een lekke band en staat een andere volgauto bij de monteur vanwege motorproblemen.


Taminiaux gaat voor tweede stage bij WB-Aqua Protect-Veranclassic

Lionel Taminiaux heeft een stage bij WB-Aqua Protect-Veranclassic aangeboden gekregen. Dat bevestigt ploegleider Christophe Brandt aan Directvelo. Vorig seizoen was de 21-jarige Belg ook al actief als stagiair bij de Belgische ProContinentale formatie. Om meer ervaring op te doen en verder te groeien als coureur besloot hij dat jaar nog niet over te stappen naar de profs. De 21-jarige Belg schreef gisteren nog de Grand Prix Criquielion op zijn naam. Hij is op dit moment actief voor AGO-Aqua Service


Koen Bouwman gaat opnieuw op zoek naar dagsucces

Koen Bouwman was zaterdag in de finale de sterkste vluchter van de dag. De rit duurde voor hem echter één kilometer te lang, Richard Carapaz verschalkte hem in de slotfase met een machtige versnelling. Komende week wil hij weer op zoek naar een etappeoverwinning, zo vertelde hij aan het ANP. De 24-jarige coureur van LottoNL-Jumbo trekt het liefst morgen al weer ten aanval. Daarvoor heeft hij eerst toestemming van de ploegleiding nodig.

Aan motivatie ontbreekt het hem overigens na zijn eerdere aanvalspoging niet. “Ik ben iemand die makkelijk tegen mensen opkijkt. Als ik aan een wedstrijd begin en de startlijst even doorloop, schiet al gauw de gedachte door mijn hoofd: oh, er zijn hier zeker honderd man beter dan ik. Zo was dat zaterdag ook, toen ik in de uitgedunde kopgroep zat. Mooi dat ik erbij ben, maar wel vervelend dat ik nu met zoveel goede renners opgescheept zit, zei ik tegen mezelf. Mohoric, Polanc en Villella waren allemaal jongens die al meer hebben laten zien dan ik. Totdat we in de buurt van de streep kwamen en ik hen een voor een uit het wiel reed. Hoe kan dat nou? vroeg ik me af. Echt, ik kon het nauwelijks geloven”, legt hij uit.


Carapaz verwacht grotere tijdsverschillen in bergen dan in tijdrit

Richard Carapaz is de grote revelatie van de eerste week van de Giro d’Italia. Met een ritzege en een voorlopig zesde plek in het algemeen klassement begon zijn Giro beter dan hij zelf had verwacht. Dat zegt hij in gesprek met SpazioCiclismo. De komende etappes hoopt de Ecuadoriaan zijn sterke prestaties een vervolg te geven. Waar de tijdrit niet zijn sterkste punt is, is hij niet bang voor de rit tegen de klok in etappe zestien. Hij acht de kans zelfs aanwezig dat de verschillende bergritten in de week daarop zwaarder zal wegen in het klassement. “De tijdsverschillen zouden groter kunnen zijn dan die in de tijdrit. In de tijdrit ga ik proberen niet te veel tijd te laten liggen”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Patat Lefevre 14 mei 2018 om 20:01

edit redactie: bedankt, aangepast

0
Wheely 14 mei 2018 om 20:37

Rustag..

0
Bulcke 14 mei 2018 om 20:49

Is wel de beste dag voor een pechdag

0
Bart Höcker 14 mei 2018 om 20:52

Voor zover ik weet reed Carapaz vorig jaar al de Vuelta, dus de zin: “Met een ritzege en een voorlopig vijfde plek in het algemeen klassement begon zijn eerste grote ronde beter dan hij zelf had verwacht.” klopt niet.

0
debbie1998 14 mei 2018 om 21:03

Toestemming van de ploegleiding. Vorige week had Battaglin ook al zo n verhaal, en dat allemaal omdat Bennett 7e kan worden. Triest dit.

0
Myp 14 mei 2018 om 21:08

@debbie1998, niet gezegd dat ie de toestemming niet krijgt. Maar dit is vooraf opgestelde plan. Wil je daarvan afwijken, dan even overleggen. Net het normale leven toch?

0
Mathieu Moller 14 mei 2018 om 21:12

@redactie
Carapaz staat 6e, niet 5e.

0
Jandepandaman 14 mei 2018 om 21:12

@debbie1998
Dus jij wil een 7e plek klassement, die tevens de nodige WT punten oplevert, opgeven omdat dhr. Bouwman een poging gaat doen om een etappe te pakken en mogelijk weer in het zicht van de haven gaat stranden? Daarnaast hebben ze ook Gesink nog die graag enkele etappes mee wil zitten. Dus nee dit is niet raar dat hij toestemming moet hebben hiervoor.

0
mooiman 14 mei 2018 om 21:14

Inderdaad, met elkaar communiceren/ overleggen over plannen/ strategie is wel zo handig zelfs noodzakelijk

0
Polleke 14 mei 2018 om 21:48

7’ worden is nog steeds onder voorbehoud…. kan ook 17’ worden, gaan met die banaan, als Bennet 2a4 mannen bij zich heeft tot het toch man tegen man gaat worden is dat voldoende, de rest moet met beurtrollen meegaan in ontsnappingen…

0
iLLan 14 mei 2018 om 21:57

Ik schrok van de kop van het artikel, maar het valt mee. En nieuwe banden onder je auto zie je toch gewoon al aankomen als ze versleten zijn?

0
VerstandOpNul 14 mei 2018 om 22:31

Ik heb de indruk dat Bennet nog niet heel veel steun krijgt van zijn teamgenoten, of zie ik het te pessimistisch?

0
bart12 14 mei 2018 om 22:57

Wat voor steun heeft bennet in hemelsnaam nodig in etappes die vlak zijn en eindigt bergop??? Zn eten moet gebracht worden en het liefst vooraan afgezet. Andere ploegen maken toch wel tempo, wat heefy het dan voor zin dat Bouwman voor hem zit tot 3km van de top en die dan ook gelost wordt(zoals bijna iedereen op 20 man na)

0
Samlambeej 14 mei 2018 om 23:09

TLJ volgende keer op onderhoud voor de 21 dagen lange roadtrip over grindwegen en bergpassen.

0
Ornor 15 mei 2018 om 09:06

Zou mooi zijn als een renner eens zou zeggen: ‘Ik ga proberen veel tijd te verliezen in de tijdrit’

0
Brummel 15 mei 2018 om 09:24

Mooi om het ontluiken van Bouwman te zien, wat een moraal en vechtlust! Lekker laten spelen.

Volgens mij wordt Bennet tot nu toe netjes overal afgezet, dus over steun heeft hij niet te klagen zoals hierboven wordt gesuggereerd. En natuurlijk moet Bouwman met de ploeg overleggen over de tactiek, het zou absurd zijn als iedereen maar wat deed.

0
Jean Dumas 15 mei 2018 om 10:15

Er komen leuke dagen aan voor Koen, zoals vandaag. Deze ploeg heeft goede spirit; morgen kan Battaglin nog een gooi naar de dagzege doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone