Runner-up Costa: “Bijna onmogelijk om Roglic te verslaan”

zondag 5 mei 2019 om 16:39
Runner-up Costa: “Bijna onmogelijk om Roglic te verslaan”

foto: Cor Vos

Rui Costa kan terugkijken op een uitstekende Ronde van Romandië. De Portugees moest zijn meerdere erkennen in een dominante Primož Roglič, maar de oud-wereldkampioen eindigde wel knap als tweede in de Zwitserse rittenkoers. “Het was bijna onmogelijk om Roglič te kloppen”, zo vertelt hij na afloop.

Twaalf seconden goedmaken op Roglič: het leek een vrijwel onmogelijke opgave voor Costa. Zeker omdat de slottijdrit in en rond Genève spek naar de bek was van de leider. De kopman van UAE Emirares reed een prima tijdrit, maar was niet opgewassen tegen het Sloveense geweld.

Hij moest uiteindelijk ruim een halve minuut toegeven, waardoor hij in het klassement als tweede finisht. “Dit geeft echter wel een flinke boost“, aldus Costa. “Tweede worden in de Ronde van Romandië is een hele goede prestatie. Het was gewoon onmogelijk om Roglič te verslaan”, erkent de Portugees.

Ronde van Zwitserland 
“Het was een selectieve tijdrit. De laatste kilometers waren razendsnel. Ik wist echter mijn krachten goed te verdelen.” De 32-jarige Costa kan nu met vertrouwen toewerken naar zijn volgende doelen. “Ik kijk vooral naar de Ronde van Zwitserland.” De allrounder wist die laatste rittenkoers al driemaal te winnen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

leegloper 5 mei 2019 om 16:46

Goh 32. Ik had iets van 35 in gedachte.

reusjen 5 mei 2019 om 17:21

Is het nou gewoon onmogelijk of bijna onmogelijk?

assen 5 mei 2019 om 17:46

Onmogelijk is het nooit. Ziekte of een ongelukje zitten in een klein hoekje…

Wielert 7 mei 2019 om 18:15

@assen
Whoa easy, doctor evil!

Turtlehead 5 mei 2019 om 17:57

Mooi dat ie weer presteert. Thomas kloppen had ik hem toch niet gegeven vooraf.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair