Rujano droomt van Girozege
zondag 14 november 2010 om 14:03

Rujano droomt van Girozege

José Rujano zal in 2011 terugkeren in de Giro d’Italia. De 28-jarige klimmer rijdt in 2011 opnieuw voor de ploeg van Gianni Savio en hoopt dat de hereniging ervoor zorgt dat hij zijn oude vorm terug zal vinden. Tegen Biciciclismo vertelde de Venezolaan dat hij ervan droomt de Ronde van Italië op zijn naam te schrijven.

“Dit is een nieuwe kans om mijn talenten te tonen en de mensen die mij vertrouwen hebben gegeven terug te betalen,” aldus Rujano. “Mijn doel volgend jaar is om te kunnen zegevieren in de Giro d’Italia. Er zijn zeven bergetappes, dat ligt mij. Het parcours is me op het lijf geschreven, het is nog zwaarder dan in 2005. Het is een droom om de Giro te winnen.”

Als voorbereiding start Rujano in januari zijn seizoen in de Vuelta al Táchira. Vorig jaar schreef hij de etappekoers in zijn thuisland op zijn naam. Daarna rijdt hij de Ronde van Maleisië en enkele Europese wedstrijden.

Rujano baarde opzien in de Giro van 2005. Hij won de bergrit naar Sestrière en eindigde als derde in het eindklassement. Daarnaast veroverde hij de bergtrui. In dienst van Quick Step en Caisse d’Epargne lukte het hem echter niet zijn prestaties uit 2005 te benaderen.

Lees ook:
Rujano keert terug naar Androni Giocattoli

RIDE Magazine