Rui Costa wil Tour de France overslaan met oog op olympische wegwedstrijd

woensdag 20 januari 2021 om 11:23
Rui Costa wil Tour de France overslaan met oog op olympische wegwedstrijd

foto: Cor Vos

Als het aan ex-wereldkampioen Rui Costa ligt, zal hij ook dit jaar de Ronde van Frankrijk niet betwisten. De gewezen rittenkaper wil zich dit jaar namelijk focussen op de olympische wegwedstrijd, zo stelt hij in gesprek met het Spaanse Ciclo21.

De voorlopige seizoensplanning van de wereldkampioen van Florence omhelst de Ronde van Valencia, Volta ao Algarve, Parijs-Nice, Ronde van het Baskenland, de Ardennenklassiekers, Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland. Daarna hoopt Costa na Sergio Paulinho in 2004 de volgende Portugees te worden die eremetaal behaalt in de olympische wegwedstrijd. De Tour past derhalve niet in zijn programma, vindt Costa.

“Ik zal wel naar de Tour gaan als het team dat zo bepaalt, die mogelijkheid kan niet worden uitgesloten.” Maar Costa is duidelijk over zijn intenties: de Tour skippen om te knallen in Tokio. “Er zijn renners die rechtstreeks van de Tour naar Tokio gaan om in het ritme te blijven, maar ik kom liever op tijd aan in Japan om te kunnen herstellen van de jetlag en om me aan te kunnen passen aan de omstandigheden.”

Het parcours van de wegwedstrijd vormt voor Costa nog een extra uitdaging. “Het parcours is heel zwaar. Voor mij betekent dat ik misschien wel magerder moet zijn dan ik ooit ben geweest”, zegt de 34-jarige Portugees, die in 2016 naar een tiende plaats reed in Rio de Janeiro.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Chris Van Uden 20 januari 2021 om 11:32

Hij verwacht daar te kunnen winnen?

lander luypaert 20 januari 2021 om 11:39

Winnen niet. Maar een Costa is elk jaar op een WK of Olympische spelen 4 jaar geleden altijd bij de beste 10.

Maillot à Pois 20 januari 2021 om 14:57

Hij haalt inderdaad regelmatig de top-10, maar niet altijd en met uitzondering van zijn wereldtitel in 2013 ook nooit meer dan dat.
Zijn tweede beste prestatie op een WK/OS is 9de in Richmond 2015.

jooprioolpijp 20 januari 2021 om 12:39

Ik krijg bijna medelijden met de ASO. Hun paradepaardje en raison d’etre de TdF gereduceerd tot een trainingsritje voor de (overschatte) Olympische Spelen. Niet dat we Costa erg gaan missen in de Tour overigens.

Romāns Vainšteins 20 januari 2021 om 13:05

Ach nee joh, dat trekt wel bij. Dikke kansen dat Tokyo zelf bakzeil haalt.

Lance4eva 20 januari 2021 om 13:23

Verstandig van Rui Costa. Hij zou zo maar eens de dark horse kunnen zijn!

DonQuijote 20 januari 2021 om 16:12

Sinds dat ijzingwekkende pokerspel in Fiesole in 2013 ben ik een groot fan Rui Costa, dus ja een Olympische titel zou fantastisch zijn.

Zie hier, die laatste km laat niemand onberoerd.
https://youtu.be/i_agNlehZaA

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair