Rui Costa tekent driejarig contract bij Movistar

donderdag 7 april 2011 om 15:51

De geruchten dat Rui Costa op korte termijn weer aan de bak zou kunnen bij Movistar Team, bleken niet uit de lucht gegrepen. De 24-jarige Portugees, die in 2009 en 2010 ook al onder de hoede van Eusebio Unzue reed, heeft afgelopen week zijn handtekening gezet onder een contract tot eind 2013 bij de Spaanse WorldTour-ploeg. Dat heeft het team zelf laten weten.

Costa testte midden vorig jaar positief op het gebruik van methylhexanamine, een stof die nog maar net op de lijst van verboden middelen stond. Hij heeft echter kunnen aantonen dat die positieve test te wijten was aan een vervuild supplement. Het WADA heeft de status van methylhexanamine op de lijst van verboden middelen trouwens aangepast na afloop van de zaak.

Movistar kan Costa goed gebruiken als vervanger voor Rubén Plaza. Plaza kwam vorig maand zwaar ten val in de Ronde van Murcia is zal maanden buiten strijd zijn: een zware aderlating voor Movistar. “Maar met de komst van Costa kunnen we op dit moment opnieuw 25 renners inzetten in wedstrijdverband”, klinkt het.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair