Rui Costa: “Jongensdroom is uitgekomen”

Door Maxim Horssels, zondag 29 september 2013 om 19:12

foto: Sirotti

Met ijzeren zenuwen heeft Rui Costa in Florence de wereldtitel veroverd. De Portugees deed wat iedereen moest doen maar dat verzuimde: wachten tot het laatste moment. De 26-jarige renner glipte mee in de achtervolgende groep bij de laatste beklimming van de Fiesole. Toen Vincenzo Nibali het gat met Joaquim Rodriguez voor de eerste keer had dichtgereden wist Costa dat hij de volgende aanval moest beantwoorden. “Vandaag is mijn jongensdroom werkelijkheid geworden”, glunderde Costa na afloop.


“Het weer speelde vandaag een belangrijke rol, dat maakte de wedstrijd niet eenvoudig. Bij het opdraaien van het lokale circuit, besloten de Italianen de wedstrijd hard te maken. Ik wist toen dat ik moest afwachten”, beschrijft de nieuwe wereldkampioen zijn tactiek.

Rui Costa

“In de laatste ronde heb ik het juiste moment afgewacht om mijn aanval te plaatsen. Toen Rodriguez voor de tweede keer was vertrokken, wist ik dat mijn moment was gekomen. Het enige waar ik toen nog aan dacht was het gat te dichten. Eenmaal in zijn wiel, vroeg hij of ik wilde overnemen, dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Omdat we een gaatje hadden, kon ik even recupereren om de sprint in te zetten. Ik voelde me sterk vandaag”, aldus de wereldkampioen die deze winter overstapt van Movistar naar Lampre-Merida.

Door: Maxim Horssels vanuit Florence

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.