Rui Costa de beste in de Trofeo Deià

woensdag 10 februari 2010 om 15:48

Rui Alberto Costa heeft de Trofeo Deià, de vierde wedstrijd van de Challenge de Mallorca op zijn naam geschreven. De Portugees van Caisse d’Epargne klopte Joan Horrach (Team Katusha) in een sprint-à-deux. Op een handvol seconden won een andere Spanjaard, José Iván Gutiérrez de sprint voor plek drie.

De grootste hindernis van de dag, de Puig Major (tweede categorie), op 30 kilometer van de finish, was een maat voor niets. De afdaling daarentegen bood wel spektakel: Rui Costa, Joan Horrach en Rein Taaramae namen veel risico en sloegen al snel een kloof van en halve minuut.

Op de Coll de’n Bleda, op slechts van kilometer van de streep, maakte de achtervolgende groep onder impuls van Team HTC-Columbia echter snel terrein goed. Op de top hadden de drie leiders niet meer dan 12 seconden op het peloton.

In de slotkilometers kon Taaramae het tempo van zijn vluchtgezellen niet meer volgen: de Est werd ingelopen door de grote groep. De twee anderen wisten nog wél uit de greep te blijven, en in de sprint was Costa duidelijk een maatje te groot voor thuisrijder Horrach.

Trofeo Deià (143 km – 1.1)
1. Rui Alberto Costa (Por/Caisse d’Epargne) 3u27m21s
2. Joan Horrach (Spa/Team Katusha) + 2s
3. José Iván Gutiérrez (Spa/Caisse d’Epargne) + 7s
4. Aitor Pérez (Spa/Footon-Servetto) z.t.
5. José Joaquín Rojas (Spa/Caisse d’Epargne)
6. Kim Kirchen (Lux/Team Katusha)
7. Beñat Intxausti (Spa/Euskaltel-Euskadi)
8. Manuel Vázquez Hueso (Spa/Andalucia-Cajasur)
9. Rafael Valls Ferri (Spa/Footon-Servetto)
10. Eduard Vorganov (Rus/Team Katusha)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone