Rugproblemen spelen weer op bij Thibaut Pinot

maandag 22 februari 2021 om 15:21
Rugproblemen spelen weer op bij Thibaut Pinot

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot is niet ongeschonden uit de Tour des Alpes-Maritimes et du Var gekomen. De klimmer van Groupama-FDJ heeft opnieuw last van zijn rug, zo liet hij na afloop van de slotrit weten aan L’Équipe. “Ik weet niet of het weer zorgwekkend is”, gaf Pinot aan.

In de zware slotrit naar Blausasc kwam Pinot als vijftigste over de finish, op meer dan twaalf minuten van rit- en eindwinnaar Gianluca Brambilla. Daardoor zakte hij in het klassement van de twaalfde naar de 35ste plaats in het klassement.

“We zullen maar zeggen dat het een beetje moeizaam ging”, vertelt Pinot. “Met mijn rug gaat het niet geweldig. Ik kwam hier in de Tour du Var om antwoorden te krijgen en die heb ik ook. Het zijn geen goede antwoorden, maar het ik heb er tenminste een paar. Ik weet niet of het weer zorgwekkend is. Ik ga er rustig met het team over praten, maar de eerste signalen zijn niet heel goed.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 22 februari 2021 om 15:29

Dat wordt helaas een repeterend verhaal.De kwaal lijkt chronisch en dat is niet bepaald goed nieuws.

josi 22 februari 2021 om 15:55

Da’s ontzettend balen. Ik hoop dat het weer goed komt, maar vrees dat het wel eens een moeilijk verhaal kan worden. Het zou wel eeuwig zonde zijn als hij hierdoor nooit meer zijn topniveau kan halen.

Davide Lappartiente 22 februari 2021 om 15:58

Een spuitje kan wonderen doen.

lo squalo dello Stretto 22 februari 2021 om 16:12

Zonde; moet voor hem ook ontzettend frustrerend zijn… Je keihard inzetten, trainen, willen,… maar niet kunnen omwille van terugkomende rugklachten. Heeft natuurlijk al een aardig palmares bij elkaar gefietst maar je hebt toch de indruk dat er meer in zit als hij van pech gespaard was gebleven de voorbije jaren

Materiaalzone

Populair