Rudie Kemna: “Nu ook in de klassiekers scoren”

dinsdag 14 januari 2014 om 08:07

Giant-Shimano moet in staat zijn om in 2014 ook tijdens de klassiekers aansprekende resultaten te behalen. Dat denkt ploegleider Rudie Kemna. Het team kende in 2013 een succesvol jaar, maar Kemna vertelde aan WielerFlits dat de ambitie om te verbeteren aanwezig blijft.

“Ons motto is keep challenging, maar dat is ook echt onze doelstelling. Wij gaan niet direct zeggen dat we een aantal koersen gaan winnen of vier etappes in de Tour. Dat is niet ons uitgangspunt. Wij willen alles wat er in en rond de ploeg is verbeteren. Dan mag je ervan uitgaan dat het er op neer komt dat je nog meer gaat winnen dan afgelopen jaar. In 2013 hebben we heel veel kansen gehad, en hebben er ook veel van gepakt. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen beter wordt. Je mag van ons verwachten dat je dat in de wedstrijden terug gaat zien. Beter dan afgelopen seizoen”, geeft hij aan.

Het succesjaar heeft de ploeg niet veranderd. “Wij leggen onszelf altijd druk op. Niet om te winnen, maar om beter te worden. Neem de sprinttrein als voorbeeld. Daar zijn we al acht jaar bezig om ons te verbeteren. Dan is het lastig om opnieuw verbeteringen te krijgen, maar wel een uitdaging.”

Kemna denkt dat in 2014 nieuwe namen op de voorgrond gaan treden. “Dan denk ik aan talentvolle jongens, die nu nog niet bij het grote publiek bekend zijn. Nikias Arndt bijvoorbeeld. Hij zou in 2014 wel eens wedstrijden kunnen gaan winnen. Dichter bij huis denk ik dat Daan Olivier weer het plezier gaat krijgen om wedstrijden te gaan fietsen, om in evenwicht zijn sport te bedrijven. Tobias Ludvigsson is een diamant die we aan het bijslijpen zijn. Daar verwacht ik wat van. Maar ook Tom Dumoulin. Hij zou nog een stap kunnen maken”, geeft Kemna aan. Hij denkt bovendien dat zijn ploeg op andere terreinen kan gaan presteren. “Vorig jaar hebben we op bepaalde vlakken al veel gewonnen, maar ik denk dat we nu ook in de klassiekers er aan toe zijn om te scoren. Dat is heel moeilijk, maar ik denk wel dat we inmiddels zo ver zijn”, kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair