‘Ruben Guerreiro staat dicht bij een transfer naar Movistar’
foto: Cor Vos
vrijdag 30 september 2022 om 18:03

‘Ruben Guerreiro staat dicht bij een transfer naar Movistar’

Ruben Guerreiro heeft nog een contract bij EF-Education EasyPost tot en met het einde van 2023, maar volgens VeloNews staat de Portugees dicht bij een transfer naar Movistar aan het einde van dit seizoen. “Het gaat de goede kant op.”

Eerder waren er geruchten dat Guerreiro op de radar stond van INEOS Grenadiers en BORA-hansgrohe. VeloNews meldt nu dat de klimmer in overleg is met het Spaanse Movistar. Guerreiro zijn makelaar, Giuseppe Acquadro, vertelde het volgende: “Hij staat dicht bij Movistar. We zijn nog in gesprek, maar we kijken naar een contract van drie of vier jaar. Het is nog niet rond, maar het gaat de goede kant op.”

Voordat die transfer kan geregeld worden, moet het contract van de 28-jarige Guerreiro bij EF-Education EasyPost eerst nog ontbonden worden. “Er is op dit moment nog een contract voor een jaar bij EF-Education, maar ik denk dat we tot een akkoord kunnen komen,” vertelde Acquadro daarover aan VeloNews.

 
2 Reacties
Sorteer op:
30 september 2022
Toch vaak dat ze bij EF voortijdig vertrekken, volgens mij vaak om financiele redenen (onzekerheid rond de lappendeken aan sponsoren bij Vaughters). Guerreiro vind ik wel een leuek renner, maar wel een beetje type te groot voor servet te klein voor tafellaken.
30 september 2022
Tja. Acquadro eerst beschimpt en persona non grata bij Movistar omdat hij er een renner voor het einde van z'n contract wilde weghalen. Nu als Movistar zijnde Acquadro zelf gebruiken om een renner elders los te weken ondanks doorlopend contract? Faut le faire...

Reacties zijn gesloten.