‘Ruben Guerreiro op radar INEOS Grenadiers en BORA-hansgrohe’

woensdag 21 september 2022 om 18:37
‘Ruben Guerreiro op radar INEOS Grenadiers en BORA-hansgrohe’

foto: Cor Vos

Ruben Guerreiro kan rekenen op interesse van INEOS Grenadiers en BORA-hansgrohe. Dat meldt de Portugese website O Jogo. Guerreiro zou al akkoord zijn met zijn huidige ploeg EF Education-EasyPost voor een contract in 2023, maar dat lijkt nu toch onzeker te zijn.

De 28-jarige Portugees zou namelijk deze winter al een transfer kunnen maken. INEOS Grenadiers toonde in 2019 al eens interesse, maar toen koos Guerreiro voor het EF van manager Jonathan Vaughters. De Britse ploeg zou hem graag willen uitspelen in de heuvelklassiekers.

BORA-hansgrohe zou op haar beurt in Guerreiro een kopman zien voor de rittenkoersen van een week en een belangrijke schakel in bergetappes, bijvoorbeeld in dienst van de kopmannen tijdens grote rondes. De klimmer uit Portugal wist in 2020 een etappe en de bergtrui te winnen in de Giro d’Italia.

Dat Guerreiro onlangs is gewisseld van manager, zou duiden op ambities om een stap hogerop te maken in de WorldTour. Hij heeft João Correia verlaten en getekend bij Giuseppe Acquadro, die momenteel meerdere Zuid-Amerikaanse renners bij INEOS Grenadiers heeft rijden. Onder hen Egan Bernal, Andrey Amador en Richard Carapaz. Die laatste vertrekt in 2023 juist naar EF Education-EasyPost.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Murcia 21 september 2022 om 18:59

INEOS heeft wel wat zitjes over denk ik en Ruben past wel in het profiel van de ploeg nu Tour zeges niet meer vanzelfsprekend zijn. Overstap naar huismanager Aquadro zegt wel iets.

0
Etika 21 september 2022 om 19:48

Het is er bij Guerreiro nog niet helemaal uitgekomen, vind ik. Als ik zijn naam lees denk ik vooral aan valpartijen, ziektes en andere pech terwijl hij een groot potentieel heeft. Patlev zou meer moeten inzetten op dit soort renners. Guerreiro kan in veel wedstrijden zelf voor de prijzen rijden en kan van goudwaarde zijn voor Remco in de grote rondes. Laat maar een rijke Franse ploeg het contract van Alaphilippe afkopen en laat Julian de jackpot binnenrijven. Met het vrijgekomen budget kan hij misschien 2 of 3 Guerreiro's binnenhalen of toch de stijd aangaan met Ineos en andere Bora's. En Evenepoel én Alaphilippe is gewoonweg te veel en te zwaar voor het budget, vrees ik. De tweede lijn moet versterkt worden.

0
AWestie 21 september 2022 om 19:57

Acquadro heeft voorlopig nog niet het voornemen om een wat betere indruk achter te laten geloof ik, wil graag dat zijn renners het liefst onder contracten uitkomen lijkt het

0

Headlines

Populair

Materiaalzone