Rozetruidrager Almeida: “We kunnen er een mooie Giro van maken”

maandag 5 oktober 2020 om 17:33
Rozetruidrager Almeida: “We kunnen er een mooie Giro van maken”

foto: Cor Vos

Joao Almeida zag maandag in de eerste bergetappe van de Giro d’Italia af, maar werd aan het einde van de rit beloond met de roze trui. De Portugees staat nu in exact dezelfde tijd als ritwinnaar Jonathan Caicedo. “Ik ben heel erg blij.”

“Ik voelde me vanaf het begin heel goed”, doet hij zijn verhaal in het flashinterview. “In de finale was het een lijdensweg tot de meet, maar ik wist dat ik de roze trui kon pakken.”

“Ik had nooit verwacht om in deze positie te komen. Ik besef het nog niet helemaal. Hopelijk komt dat morgen als ik wakker word.”

Almeida gaat er alles aan doen om de roze trui te verdedigen. “Het wordt een zware taak, maar we gaan alles geven. Ik heb sterke ploeggenoten dus we kunnen er een mooie Giro van maken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

El Matador 5 oktober 2020 om 17:46

Leuke renner! Hij zou de trui zomaar nog een tijdje kunnen dragen, al hoop ik dat Caicedo de komende dagen wil strijden voor bonificaties. Voor een echte topklassering in de eindrangschikking gaat Almeida net tekort komen vrees ik, maar een mooie stek achter in de top 10 betekent een mooi Grand Tour-debuut.

vocsnor 5 oktober 2020 om 17:48

Lefevere is aan een degelijke ploeg voor het rondewerk aan het bouwen. Benieuwd of ie gaat moet inleveren in het klassieke werk. Lijkt me dat hij niet de middelen heeft voor beide

Michelangelo 5 oktober 2020 om 18:32

Voortekenen zijn goed, maar hoe degelijk het is moet nog blijken. Het zijn natuurlijk allemaal erg jonge gasten, vraag is hoe stabiel ze zijn in een ronde van 3 weken.

Aan de andere kant: ook de beoogde kopman moet dat altijd nog laten zien. Maar als dit zooitje allemaal de progressie blijft maken zoals in de afgelopen periode, dan wordt het een prima ploegje om mee te doen in het klassement. Ook vandaag zag je ze niet echt bij de allerbesten aan de finish, maar kort daarachter staan ze wel met 3 man.

Klassieke ploeg (m.n. kasseiklassiekers) lijkt een beetje op zijn retour. Alaphillipe (aangevuld met wat giro-renners en Evenepoel) lijkt me prima voor de heuvelklassiekers. Maar voor de andere klassiekers zie ik op dit moment niet iemand van het niveau VDP/Van Aert. Senechal werd er gladjes uitgereden van het weekend, en ook de rest leek me nog niet echt op niveau in de BB tour.

Maar wie weet piep ik na Roubaix en RVV weer anders…

Marcel Kitellaar 5 oktober 2020 om 17:50

Die kan mooi in de trein van Remco. Samen met bagnioli, masnada en mauri

skylimit 5 oktober 2020 om 19:14

Vraag is hoe lang gaat hij het volhouden? Vandaag kon hij toch (net) niet met de beste mee. Het is nog geen Pogacar 2.0.

Robbiebier 5 oktober 2020 om 19:21

Denk niet zo lang,hijzat op het laatst al met z’n helm op ze achterhoofd.
Weet ook niet hoe dat kom maar zie je vaak bij jongens die verschrikkelijk aan het afzien zijn en eigenlijk niet meer kunnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair