Roze trui López ziet Carapaz drie seconden dichterbij komen: “Kon er niets aan doen”

woensdag 18 mei 2022 om 18:09
Roze trui López ziet Carapaz drie seconden dichterbij komen: “Kon er niets aan doen”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz is de nieuwe nummer twee in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. De kopman van INEOS Grenadiers won in de elfde etappe de tweede tussensprint van de dag en dus drie bonificatieseconden. Daardoor is hij nu Romain Bardet en João Almeida gepasseerd. “Ik kon er niets aan doen”, zegt roze trui Juan Pedro López in een eerste reactie.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Omdat de vroege vlucht al was ingerekend, lagen er woensdag bij de tussensprint in San Giovanni in Persiceto bonificaties voor de renners in het peloton. INEOS Grenadiers zette Carapaz vooraan af, waarna hij de drie seconden pakte. Zijn concurrenten in het algemeen klassement konden de Ecuadoriaan niet volgen, waardoor hij als enige favoriet profiteerde van de boni’s.

In het klassement is Carapaz nu tweede, op 12 seconden van López en in dezelfde tijd als Almeida. De rozetruidrager zat ook van voren bij de tussensprint in kwestie. “Ik zag dat hij voor de tijdbonus ging, maar ik ben niet zo snel als hij. Ik kon er niets aan doen”, aldus López in het flashinterview.

“Hoe dan ook, ik ben heel blij dat ik de roze trui nog minstens een dag mag dragen. Mijn ploeggenoten hebben geweldig werk gedaan vandaag. Ze vertellen mij altijd wat ik moet doen. Er waren ook wat lastige momenten vandaag, maar dankzij de ploeg ben ik daar goed doorheen gekomen”, zegt hij. López trekt morgen voor de achtste keer de roze trui aan.

Dit artikel delen:

1 Reactie

jsprunk 18 mei 2022 om 18:50

Je had Theuns, Mollema en Skjelmose opdracht kunnen geven om seconden af te pakken van Carapaz. Voor wat die 3 seconden waard zijn voor Lopez.