Rota kan leven met tweede plaats: “Oldani was sterker en sneller”

donderdag 19 mei 2022 om 17:54
Rota kan leven met tweede plaats: “Oldani was sterker en sneller”

foto: Cor Vos

Lorenzo Rota boekte vandaag bijna de eerste zege uit zijn profcarrière. De Italiaan van Intermarché-Wanty-Gobert mocht in de twaalfde etappe van de Giro d’Italia, met finish in Genova, sprinten voor de overwinning. Rota moest echter de duimen leggen voor zijn landgenoot Stefano Oldani.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Intermarché-Wanty-Gobert, de ploeg van Rota, is bezig aan een zeer opvallende Giro. De Belgische formatie mocht al een keer juichten in de Italiaanse ronde, met dank aan zijn goudhaantje Biniam Girmay, en doet met Domenico Pozzovivo en Jan Hirt nog volop mee voor een goed eindklassement. En Rota bezorgde zijn ploeg vandaag bijna een tweede ritzege, maar de 26-jarige renner moest één renner laten voorgaan aan de streep.

“Ben er zeker van dat ik met deze benen nog kansen zal krijgen”
Rota had voor de start van de rit al stoute plannen, zo vertelde hij na afloop aan Cycling Pro Net. “We hadden het vanmorgen al over deze etappe. Dit zijn voor mij erg goede etappes en ik voel me ook steeds beter worden in deze Giro. Daar ben ik wel blij mee. Aan de andere kant ben ik wel een beetje teleurgesteld. De finale had beter kunnen verlopen.” Toch kan Rota leven met zijn tweede plaats. “Stefano was vandaag sneller en sterker. Ik ben dus wel blij met het resultaat.”

In de finale moest Rota opboksen tegen Oldani en Gijs Leemreize. “Toen de renner van Jumbo-Visma aanviel, voelde ik wel de pijn in mijn benen. Ik besloot Stefano te volgen en hij wist het verschil te overbruggen. Uiteindelijk won Stefano met een halve fietslengte voorsprong. Dat hoort nu eenmaal bij het wielrennen”, aldus Rota, die zeker nog niet klaar is in deze Giro. De Italiaan ziet nog genoeg kansen voor zichzelf. “Ik ben er zeker van dat ik met deze benen nog kansen zal krijgen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

zacht 19 mei 2022 om 18:21

‘de renner van Jumbo-Visma’, ’the other guy’, iemand moet zijn naam nog een beetje vestigen.

Baard 19 mei 2022 om 22:57

Volgens mij is dat nu wel gelukt. Twee keer top tien in een ontsnapping.

Steven_E 20 mei 2022 om 09:53

Vooral niet zo makkelijk uit te spreken denk ik

Jean Dumas 20 mei 2022 om 10:17

Hij geeft aan dat die eerste aanval van Gijs na de laatste bocht echt wel goed was.