Roosen over veertiende plek: “Mooie klassering”

zondag 1 april 2018 om 19:47

Timo Roosen kan tevreden terugkijken op zijn eerste monumentale klassieker als kopman. De renner van LottoNL-Jumbo werd veertiende, waar hij mikte op een plek bij de eerste vijftien. Missie geslaagd: “Op sommige momenten ging het beter dan verwacht en op andere momenten iets minder, maar uiteindelijk is het een mooie klassering”, vertelt de Noord-Brabander na afloop aan WielerFlits.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

25 Reacties

Romāns Vainšteins 1 april 2018 om 19:51

Gewoon prima gedaan en ze zaten er sowieso allemaal redelijk tot goed bij vandaag, als je kijkt naar het team waarmee ze starten.

tetedelacourse 1 april 2018 om 20:04

Echt klasse gereden. De hele ploeg.

Jungle Man 1 april 2018 om 20:12

Goed resultaat. Heeft blijkbaar potentie. Het is te hopen dat ie meer voor eigen kans mag gaan en niet aan zo’n suffe sprint trein wordt toegevoegd.

ghostwriter 1 april 2018 om 20:24

@Jungle Man
Roosen is al sinds het begin een belangrijke schakel in de sprinttrein van Groenewegen. Dat kan hij mooi combineren met een rol als kopman in de klassiekers.

ChefSpijker 1 april 2018 om 20:24

Roosen is juist al een belangrijk onderdeel van de sprinttrein. En daar is toch niets mis mee? Hij kan in de klassiekers zijn eigen kans gaan en daarbuiten Dylan aan zeges helpen. Het is niet zo dat Roosen anders zelf in die sprintetappes even prijzen gaat rijden.

ikbenprocycling 1 april 2018 om 20:26

Roosen is sterk bezig voor TLJ.

kelderfan 1 april 2018 om 20:35

Ik ben ’t wel eens met Jungle Man. Voor zijn ontwikkeling zou hij buiten de TdF ook voor eigen kans moeten gaan.

ghostwriter 1 april 2018 om 20:47

@kelderfan
Hij mag in de klassiekers voor eigen kans gaan. Ik zie niet in waarom hij in andere wedstrijden meer zou leren van af en toe in een sprintetappe in de aanval mee te zitten dan elke sprintetappe aan het einde Groenewegen bij te staan.

Explorer 1 april 2018 om 20:50

Goed gereden en realistisch interview. Over twee jaar rijd hij top zich tussen de top 5 en 10. Leuke gast!

mollemarijden 1 april 2018 om 20:57

Hij is lang en iets zwaarder dan de meeste dus denk dat Roubaix hem best wel eens beter zou kunnen liggen.

the student 1 april 2018 om 21:02

Dat denk ik ook. Maar je ziet hem in ieder geval altijd vechten. Met dit team kon team lotto ook niet beter. En timo is maar timo, gezien zijn kwaliteiten doet hij t goed.

kelderfan 1 april 2018 om 21:03

@ghostwriter
Roosen en Jansen hadden vandaag een beschermde rol in de RVV. Je ziet nu, dat hij stappen heeft gemaakt. Als hij in dienst van de sprinter moet rijden, kan hij nooit die groei verder uitbouwen. Hij en Jansen kunnen ’t met elkaar regelen om beurtelings in de trein plaats te nemen.

vlek 1 april 2018 om 21:06
Quote:
Als hij in dienst van de sprinter moet rijden, kan hij nooit die groei verder uitbouwen.

De laatste twee seizoenen bewijzen het tegendeel.

PietFriet 1 april 2018 om 21:15

De laatste paar weken heeft TLJ los van een aantal degelijke klasseringen toch ondermaats heeft gepresteerd. Vandaag hebben ze met beperkte middelen toch bovengemiddeld gescoord. Er zaten mensen mee in de vlucht en Roosen heeft het prima gedaan en is net na de toppers geëindigd. Ook is hij een pak renners van formaat voorgebleven.

GroteSmurf 2 april 2018 om 00:15

Petje af voor Timo :)

oscarito1908 2 april 2018 om 00:18

Reken maar dat je in een sprinttrein wel degelijk sterker wordt.

Chaba 2 april 2018 om 00:37

Goed gereden. Koester deze gast voor de komende jaren. Boom geloof ik niet meer in. Hij is de jeugd. Als hij zich iets verder ontwikkelt gaat hij echt meedoen.

schipperaar 2 april 2018 om 00:44

Enorme veerkracht getoond vandaag en slim gereden, kan nog enorm groeien.

Sephiroth 2 april 2018 om 08:11

Mooi gereden, ziet er nog fit uit…daar zit zeker nog rek op. Gewoon zo doorgaan zou ik denken.

ghostwriter 2 april 2018 om 08:55

@mollemarijden
Roosen heeft in het verleden laten zien ook zwaardere heuvel redelijk rap over te komen. Hij heeft zich sinds die periode meer op het vlakke gericht maar in potentie moet hij geen problemen hebben met de klimmetjes van de Ronde van Vlaanderen. Het viel me gisteren op dat hij gisteren op een gegeven moment moeite leek te hebben op de klimmetjes maar later daar doorheen leek te komen en naar het einde van de wedstrijd relatief sterker leek te worden. Toen hij de aansluiting met de groep favorieten verloor kwam hij op een gegeven moment ook weer dicht in de buurt maar toen viel Sagan (geloof ik) aan een verloor hij definitief de aansluiting.

@kelderfan
Wat leert een wielrenner door af en toe in sprintetappes in de aanval te gaan dat hij niet leert door elke sprintetappe op het einde heel hard te moeten rijden voor zijn kopman sprinter? Doordat hij één van de lead-outs van Groenewegen is moet hij aan het einde van elke sprintetappe nog even het maximale geven. Volgens mij wordt je daar een stuk sterker van dan door de meeste sprintetappes rustig in het peleton te eindigen en af en toe in de aanval mee te gaan.

@PietFriet
Ondermaats gepresteerd? Ze hebben met Groenewegen een klassieker gewonnen en voor een ploeg die van de klassiekers geen hoofddoel maakt én het daarbij zonder hun kopman (Boom) moesten doen hebben ze het gewoon naar behoren gedaan. Ze hebben in een aantal wedstrijd pro-actief gereden (ik heb mannen als Wynants, Van Emden, Groenewegen en Van Poppel allen in aanvallen in het laatste 1/3 van de klassiekers mee zien gaan). Ik zie niet in waar jij vandaan haalt dat ze ondermaats hebben gepresteerd. Van welke wielrenners van LottoNL had jij dan betere klasseringen verwacht?

Deelen22 2 april 2018 om 09:16

Vind ik ook, altijd dat negatieve gezeik op lottonl….

Deelen22 2 april 2018 om 09:17

Jammer dat er altijd negativo’s zijn over lottonljumbo…..

sooike 2 april 2018 om 09:22

@Deelen22
Met kritisch volgen van TLJ is niks mis. Helaas is er de laatste jaren te weinig gelegenheid geweest om de loftrompet te spelen. Vandaag zag ik echter een redelijk sterk opererende ploeg met Roosen als verrassende kopman. TLJ was goed vertegenwoordigd in het peloton, jammer is dan wel dat er in de slotkilometers maar één man mee kan. Roosen klopt zichzelf terecht op de borst. Hij staat aan het begin van zijn loopbaan en zijn optreden gisteren belooft veel goeds. Maar ja, hij is dan ook een Brabander….!

Witte Trui 2 april 2018 om 10:46

Heldere blik van @sooike. Ploeg verraste mij in positieve zin, Roosen zeker beloftevol (en erg goed voor nu). Mannetje extra bij hem was top geweest. Goede koersopvatting!

assen 2 april 2018 om 22:17

Tilburger!

Headlines

Materiaalzone

Populair