Roompot-Nederlandse Loterij verrast niet in openingsweekend

maandag 27 februari 2017 om 12:02
Roompot-Nederlandse Loterij verrast niet in openingsweekend

foto: Marcel Koch

Met een mannetje in de aanval in Omloop Het Nieuwsblad (Brian van Goethem) en Kuurne-Brussel-Kuurne (Sjoerd van Ginneken) presteerde Roompot-Nederlandse Loterij volgens verwachting in het Vlaamse openingsweekend. Een uitschieter met Pim Ligthart en Raymond Kreder bleef uit.

De Nederlandse ProContinentale ploeg kwam zaterdag, net als veel andere ploegen, niet ongedeerd uit de strijd. Onder andere Berden de Vries raakte betrokken bij de massale val op de kasseien van de Donderij. Hevige spierpijn weerhield hem een dag later in Kuurne van een uitschieter. Tot grote teleurstelling van de Drent, want naar eigen zeggen beschikte hij de afgelopen tijd over goede benen.

De meest opzienbarende prestatie werd geleverd door Taco van der Hoorn. De 23-jarige aanwinst, die vorige week nog in de Ronde van de Algarve pas in het zicht van de finish werd teruggehaald, reed dit weekend beide wedstrijden. En niet onverdienstelijk met een 33e plaats in de Omloop en 46e plaats in Kuurne. “Op dit niveau als neoprof zo’n wedstrijd rijden, is heel knap”, was ploegleider Michel Cornelisse lovend over zijn pupil.

Voor Pim Ligthart werd het een weekend om snel te vergeten. De 28-jarige renner vertrok deze winter bij Lotto Soudal om meer voor eigen kansen te kunnen strijden, maar op de sleutelmomenten kwam hij tekort of was hij al achteropgeraakt door pech. In Kuurne werd in het geval van een sprint op Raymond Kreder gemikt, maar net als het merendeel van de andere ProContinentale en WorldTour-ploegen mistte hij de slag op de Oude Kwaremont. Het achtervolgende peloton kwam uiteindelijk in de straten van Kuurne nog dichtbij maar koplopers wisten uit de greep van de grote groep te blijven. Kreder finishte uiteindelijk als 25ste.
[poll id=”442″]

Brian van Goethem na Omloop Het Nieuwsblad 2017Sjoerd van Ginneken na Kuurne-Brussel-Kuurne 2017

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wheely 27 februari 2017 om 12:13

Brian verwoordt het perfect! Meezitten en kijken hoever je komt ipv je laten slachten. Ik vind dat ze tot nu toe goed bezig zijn, zie ze graag koersen.

HoofdIsVrij 27 februari 2017 om 12:20

Ik vind het toch best wel tactisch falen van de ploegen die vrijwel volledig op een sprint hadden gegokt. Als je ziet welke mannen Quickstep, Lotto-Soudal, BMC en in mindere mate SKY meeneemt en je dan ook nog de eenmansploeg Sagan hebt, dan weet je toch bij voorbaat wel dat die het niet op een sprint willen laten aankomen. De enige echte sprinters waren daarnaast Groenewegen, Coquard, Wippert en Kristof.

Wat was dat toverwoord ook alweer? Oja.., anticiperen.

KnightBiker 27 februari 2017 om 12:24

Slecht nee, want ze zitten 2x mee in de vlucht van de dag. Maar 1x top tien is wellicht een geslaagd weekeinde. dat de kopmannen het laten afweten zonder in beeld te hebben gereden is geen reden tot vreugde.
Maar: het in ieder geval was beter dan Jotto-Lumbo. Als Boom geen uitschieter heeft dit voorjaar word het voor die ploeg helemaal niks op de kasseien. (maar verder bergop een zeer leuke ploeg.)

Gonzalez de Galdeano 27 februari 2017 om 12:29

Tja… Wat hiervan te zeggen. Twee keer mee in de kansloze vlucht. De Ardennenklassiekers lenen zich toch wat meer voor een eventuele verrassing.

jvh93 27 februari 2017 om 12:39

zoals brian inderdaad zegt kan je beter de dood of de gladiolen kiezen en dus meezitten en kijken hoe ver je komt. Als mannen als Sagan etc. gaan dan weet je als Roompot zijnde dat je niet mee kan. Taco van der Hoorn valt tot nu toe wel goed op hoor dit seizoen, die jongen heeft toch wel veel talent

tristania 27 februari 2017 om 12:58

Waarom toch telkens dat vertrouwen in Kreder? Wel fijn dat ze zich weer van voren lieten zien. Hoop dat aanvallen een keer loont.

ChefSpijker 27 februari 2017 om 13:02

Ik denk dat je Wippert wat overschat als je hem wel als echte sprinter noemt en mannen als Bouhanni en McLay niet.

Wheely 27 februari 2017 om 13:48

@Gonzalez
Hoe zie je ze in dat gesloten spel daar doen dan, door verrassingseieren uit te delen?

Geraint 27 februari 2017 om 14:33

@HoofdIsVrij,

Dacht jij dan zelf niet aan een sprint? Je ging er mij alleszins aan gehouden hebben moest het wel een spurt geworden zijn. ;)

limburgia 27 februari 2017 om 14:35

Als alleen maar het meezitten in een vroege ontsnapping het doel is
dan zie ik dit niet als een prestatie.
Wielrennen gaat er toch om in de finale mee te zijn en dan een overwinning
of een goede uitslag te rijden.

Tiim 27 februari 2017 om 14:43

Tsja, er is voor een ploeg als Roompot ook eigenlijk helemaal geen ruimte om te verrassen als de grote kanonnen als zo’n vorm etaleren en je zelf de nodige pech hebt. Dan heb je twee keer aardig in beeld gereden in het begin van de koers en gisteren uiteindelijk wel nog met vijf man in de pelotonnetjes achter de kopgroep.

Arema Pro Cycling Team 27 februari 2017 om 14:54

2x in beeld gereden=voldoende!

Bonnud Efni 27 februari 2017 om 16:09

Hebben een andere preparatie gehad dan de grote teams, dan wordt het sowieso moeilijk om voor de ereplaatsen te fietsen.

DeGroteMolen 27 februari 2017 om 16:19

De heren van Roompot hebben het in elk geval geprobeerd, met name in de Omloop zelfsbehoorlijk gelukt ook. Wat Arema aangeeft wat mij betreft: 2 x in beeld = voldoende.

polke 27 februari 2017 om 16:21

Meer in beeld als lotto nl jumbo . De beste Nederlandse ploeg

Rondo 27 februari 2017 om 18:54

Ze waren op de afspraak, er zijn genoeg andere ploegen die er niet waren. De kijkers tevree.
Ze hebben tv minuten gepakt, sponsors ook tevree.
En ze zagen er sterk en taai uit, ik ben juist wel blij verrast door Roompot Nederlandse Loterij.

Coldeportes 27 februari 2017 om 19:58

@redactie
Complimenten voor de interviewer. Hij weet er altijd meer dan het geijkte praatje uit te trekken en interviewt met kennis van zaken.

Deze man verdient een toptransfer naar de NOS of Eurosport. Bij beide zender is een kwaliteitsinjectie meer dan wenselijk! Tot zolang: elke keer weer genieten op WF! :)

Headlines

Populair

Materiaalzone