Roompot-Nederlandse Loterij maakt zich ook op voor Luik-Bastenaken-Luik

Roompot-Nederlandse Loterij maakt zich ook op voor Luik-Bastenaken-Luik

foto: Marcel Koch

dinsdag 21 februari 2017 om 12:12

Roompot-Nederlandse Loterij heeft dinsdagmiddag een wildcard ontvangen voor Luik-Bastenaken-Luik. Dat heeft de ASO zojuist bekendgemaakt. De Nederlandse ProContinental-formatie kreeg eerder deze week ook al een wildcard voor Parijs-Roubaix. De Waalse Pijl ziet de oranje brigade echter aan zich voorbij gaan.

Roompot-Nederlandse Loterij grijpt naast wildcard Waalse Pijl
De Waalse Pijl maakte dinsdag ook bekend welke zeven ploegen mee mogen doen op basis van een wildcard. Roompot-Nederlandse Loterij kreeg van de ASO geen uitnodiging, waar dat de laatste twee seizoenen nog wel het geval was. De ASO nodigt op woensdag 19 april wel drie Franse ploegen uit, drie Belgische teams en de nieuwe Ierse formatie Aqua Blue Sport, waar Michel Kreder en Peter Koning onder contract staan.

Wildcards flag-be Waalse Pijl 2017
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-fr Fortuneo-Vital Concept
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-be Wanty Groupe-Gobert
flag-be WB Veranclassic Aqua Protect

Wildcards flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2017
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-be Wanty Groupe-Gobert
flag-be WB Veranclassic Aqua Protect

Hertekening parcours Luik en Waalse Pijl
De Waalse Pijl is iets langer dan de editie van vorig jaar. Dat komt doordat de organisatie besloten heeft om na 124 kilometer twee lussen van 29 kilometer te rijden. Achtereenvolgens moeten de renners de Côte d’Ereffe, de Côte de Cherave en tot slot de Muur van Huy tweemaal overleven. De laatste passage van de Muur van Huy is de finish. La Doyenne heeft op haar beurt een drietal nieuwe beklimmingen ingepast. Een drieluik met hellingen, bestaand uit de Côte de Pont, de Côte de Bellevaux en de Côte de La Ferme Libert, ligt dertig kilometer voor de Col du Rosier. La Redoute volgt 25 kilometer later, waarna de finale écht begint.

Vrouweneditie Luik over La Redoute, La Roche-aux-Faucons en Saint-Nicholas
De vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik doet dit jaar haar intrede. Vooral de laatste vijftig kilometer van de in totaal 137 kilometer lange koers, zijn zeer zwaar. Daar liggen voor de vrouwen bekende beklimmingen als de Côte de la Vecquée, La Redoute, La Roche-aux-Facons en Saint-Nicholas. Ook de Waalse Pijl voor vrouwen is hertekend. Waar de beklimmingen vorig jaar nog verspreid werden, hopen zich die nu op in de laatste vijftig kilometer. In beide koersen staan de Nederlandse ploegen Boels-Dolmans (Anna van der Breggen), WM3 (Marianne Vos) en Sunweb (Ellen van Dijk) aan de start.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Chrys 21 februari 2017 om 12:13

Mooi. Vroege vlucht en Weening voor top 20 lijkt me.

jvh93 21 februari 2017 om 12:42

wederom een mooie wildcard voor Roompot, zal een vuelta deelname er dit jaar dan toch in zitten??
Pieter weening kan hier nog wel meedoen denk ik

TiesW 21 februari 2017 om 12:43

Mooi voor Roompot zeg, zijn toch een stelletje mooie wildcards. Hopelijk maken ze het waar en komt er dan ook een grand-tour deelname aan!

ghostwriter 21 februari 2017 om 12:45

Met de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik zal Roompot dit jaar een parachtig klassiekerprogramma rijden. Hopelijk laten ze zich optimaal zien in vroege vluchten en kunnen ze daarnaast een paar top 10 of top 20 klassering halen.

jvh93 21 februari 2017 om 12:47

Ze hebben het natuurlijk ook wel verdiend met de seizoensstart die ze nu hebben meegemaakt. Bijna overal top 10 noteringen of zelfs beter. Enige wat nog ontbreekt is die overwinning.

TykkeThor 21 februari 2017 om 12:48

Een goede Weening kan hier sowieso wel een finale rijden. Ook benieuwd wat Tusveld hier kan uitrichten.

lnnrt 21 februari 2017 om 13:07

Die éne overwinning van Gerrans in L-B-L was voor minimaal de helft voor Weening, wat een beulswerk verrichtte die toen de laatste kilometers. Als hij met die vorm voor zichzelf mag rijden kan er zomaar een mooie top 10 notering in zitten.

LyndaLid 21 februari 2017 om 13:14

Wacht ff, zijn die kasseitjes er nu weer uit bij Luik?

fvtende 21 februari 2017 om 13:38

Wat mooi voor die ploeg! Ik zie ook serieus Weening hier best mee doen in de finale. En aangezien er veel jong talent in de ploeg zit weet je ook nooit of er nog iemand komt bovendrijven. Goed voor de Nederlandse wielersport!

SteelHorseCowboy 21 februari 2017 om 13:54

'de La Redoute'..hoe krijg je het je pen uit..?
'la Redoute' of ' de Cote de la Redoute'.
Maar nooit 'de la Redoute'.

Jungle Man 21 februari 2017 om 14:10

Top voor Roompot.
Jammer dat de Wanne, de Haute Levee en de Stockeu er niet in zitten. Altijd leuk om profs te zien rijden op hellingen waar je zelf ook wel eens hebt gereden. Ben benieuwd wat die 3 nieuwe hellingen inhouden

aardappeljager 21 februari 2017 om 14:11

@ lynda weer betere kansen voor alaphilippe;)

Matisz 21 februari 2017 om 14:16

@LL
Je hebt gelijk die côte de Nainot ligt er, op dit kaartje althans, uit.

De Brigadier 21 februari 2017 om 14:58

http://www.climbbybike.com/NL/profiel.asp?Climbprofile=Ferme-Libert&MountainID=654

Prima katalysator om er weer eens vroeg aan te beginnen.

Hoebele 21 februari 2017 om 19:33

Cote de Wanne eruit, Stockeu eruit, Haute Levée eruit, “die kasseitjes” er weer uit na één jaar. Dus de echte finale begint niet na la Redoute, maar na Roche-aux-Facons of zelfs pas op de St Nicolas.
Ik verwacht meer vuurwerk bij de vrouwen, waar het op de Vecquee al open zal breken.

Romāns Vainšteins 21 februari 2017 om 19:44

Het missen van Wanne, Stockeu en Haute Levee moet toch met grootschalige werken te maken hebben ? In ieder geval waren er stukken levensgevaarlijke afdaling daar dus wellicht gaat dat daar beter worden dan. Dat er nu een stuk met nieuwe, wat onbekendere klimmen in zit hoeft de koers niet per se te deren maar de Masiquard en Rosier (die gaan ze toch niet helemaal doen ? Volgens mij kun je veel verder) is niet superonderscheidend

Jacco van Stierop 21 februari 2017 om 20:33

Op zich wel aardig dat Malmédy en de plateaus ten noorden en ten zuiden ervan eens aangedaan worden. De Côte de La Ferme Libert is een mooie klim met wat venijnige passages, de andere twee zijn van het kaliber Maquisard, zij het op een veel smallere weg.
Het begin van de finale wordt niet bepaald moeilijker gemaakt. Of het veel uitmaakt voor het koersverloop waag ik te betwijfelen.

Edit: de linke afdalingen van de Wanne (Wanneranval) en de Stockeu (Somagne) vind ik altijd wel leuk, er pieren daar toch altijd een zooi minder bedeelden af.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair