Ronde van Zwitserland komt dit jaar met vrouwenwedstrijd
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 27 april 2021 om 09:07

Ronde van Zwitserland komt dit jaar met vrouwenwedstrijd

Goed nieuws voor het vrouwenwielrennen: de Ronde van Zwitserland komt dit jaar met een aparte vrouwenwedstrijd. De eerste editie van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen zal plaatsvinden op 5 en 6 juni.

De wedstrijd bestaat uit twee etappes en krijgt het predicaat UCI 2.1 opgeplakt. Het deelnemersveld bestaat uit zeventien vrouwenploegen, waaronder vier WorldTeams. De wedstrijd zal live in de huiskamers worden gebracht, zowel in Zwitserland als ver daarbuiten. De live-uitzending duurt zowel zaterdag als zondag anderhalf uur.

De eerste editie van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen begint in Frauenfeld. In de openingsetappe krijgen de rensters drie keer een geaccidenteerde lokale ronde voorgeschoteld. Rit twee speelt zich eveneens af in de omgeving van Frauenfeld met een 98 kilometer lange etappe (tien lokale circuits) over het tijdritparcours van de mannenrace.

Belangrijke stap 
Olivier Senn, de wedstrijdleider van de Ronde van Zwitserland, spreekt van een belangrijke ontwikkeling. “De lancering van een vrouwenkoers is een enorm belangrijke stap binnen de verdere ontwikkeling van de Ronde van Zwitserland, maar ook voor de Zwitserse wielersport. We hadden de stap al veel eerder moeten zetten.”

Op korte termijn moet de rittenkoers uitgroeien tot een vijfdaagse en deel uitmaken van de Women’s WorldTour, zo laat de organisatie weten in een persbericht. Wedstrijdleider Senn moet nog wel de laatste financiële plooien gladstrijken en de verdere ontwikkeling van de coronapandemie afwachten.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 april 2021 10:11
Misschien iets voor Puck?
27 april 2021 10:13
Mooi! De UCI moet misschien wel eens samenzitten om een soort vaste kalender samen te stellen.

Want vanaf volgend jaar komt de Tour er ook nog eens bij, de Giro moet dan verplaatst worden naar Augustus. Maar als de Vuelta gaat uitbreiden dan krijg je ook weer problemen.

Drie grote rondes van 8 dagen koers lijkt me heel mooi om naar toe te groeien. Zwitserland (eind mei), Tour (eind juli) en Giro (eind augustus) lijkt me wel iets.
27 april 2021 10:35
"De eerste editie van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen begint in Frauenfeld." en "Rit twee speelt zich eveneens af in de omgeving van Frauenfeld ". Zouden ze het erom gedaan hebben? ;-)
27 april 2021 12:15
Zoiets moet in Nederland toch ook kunnen:
- proloog van Vrouwenakker naar Vrouwentroost
- er ligt een Vrouwentil in Groningen, de Meidenmarkt in Enkhuizen
- start heuveletappe op het Onze-Lieve-Vrouweplein in Maastricht
...
27 april 2021 12:59
Heel mooi, maar dit was toch al eerder bekend?

Reacties zijn gesloten.