Ronde van Zwitserland dag korter in 2020

woensdag 25 september 2019 om 12:14
Ronde van Zwitserland dag korter in 2020

Egan Bernal won dit jaar de Ronde van Zwitserland - foto: Cor Vos

Volgend jaar zal de Ronde van Zwitserland niet negen, maar acht dagen duren. Dit heeft de organisatie van de WorldTour-ronde in een communiqué laten weten.

De ronde stond traditioneel van zaterdag tot de zondag een week later op het programma, maar daar komt nu verandering in. De zaterdag wordt nu gebruikt voor de ploegenpresentatie, maar er zal ook een toertocht worden uitgestippeld. Frauenfeld zal volgend jaar dienen als startlocatie van de Ronde van Zwitserland. Hier startte de etappekoers twee jaar geleden al eens. BMC won toen de openingsploegentijdrit, Peter Sagan schreef de eerste etappe op zijn naam.

De move is er een die ook gevolgen heeft voor de GP du canton d’Argovie. Deze wedstrijd zal naar de vrijdag voor de Ronde van Zwitserland worden doorgeschoven, waardoor de organisatie zich misschien mag verheugen op meer WorldTour-ploegen aan het vertrek. Deze hoop wordt in ieder geval uitgesproken door de koersdirectie.

Dit jaar werd de Ronde van Zwitserland gewonnen door Egan Bernal. De Ineos-renner zette de koers naar zijn hand met negentien tellen voorsprong op Rohan Dennis.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair