Ronde van Zuid-Holland gaat eind maart niet door
Marten Kooistra was in 2018 de laatste winnaar van de ronde - foto: Marcel Koch
woensdag 24 februari 2021 om 18:30

Ronde van Zuid-Holland gaat eind maart niet door

De Ronde van Zuid-Holland voor elite- en belofterenners gaat op de geplande datum zaterdag 27 maart niet door. Dat meldde de organisatie op haar social media. De maatregelen als gevolg van het coronavirus staan de wedstrijd in de weg.

In de aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, staat dat tot 1 juni alle evenementen en bijeenkomsten verboden zijn. “De Ronde van Zuid-Holland als bewegend sportevenement beoordelen, maakt juridisch geen verschil. Het blijft juridisch een evenement”, schrijft de organisatie.

Koersdirecteur Hans Jansen is erg teleurgesteld, nadat voor het tweede jaar op rij het coronavirus roet in het eten gooit. Ook in 2019 moest de nationale wedstrijd al worden afgelast; toen waren de regen en de harde wind – en afgebroken takken op het wegdek – de boosdoeners. In 2018 was Marten Kooistra de laatste winnaar van de ronde.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
4 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2021 07:21
In de aangescherpte maatregelen tot 1 juni geen evenementen en bijeenkomsten? Waar kan ik dat vinden? Heb daar Rutte niet over gehoord, volgens mij gelden de aangepaste regels tot de tweede week van maart.
25 februari 2021 08:50
Kunnen we aub weer normaal gaan doen in Nederland? Niemand gaat zich meer aan maatregelen houden, want die houdbaarheidsdatum is al verstreken. Maatregelen zijn ook niet meer uitleggen als deze zeer selectief gelden.
Lijkt wel of Nederland het zo lang mogelijk in stand houden van beperkingen leuk vindt, lekker niks organiseren, lekker niets doen want ohhh het virus kan zomaar weer sterker worden.
    26 februari 2021 11:36
    sterker nog. de doelgroep in het ziekenhuis is verre van aanwezig bij wielerkoersen. en ook zeer selectief uit te sluiten van de maatschappij.
    maar dat gaat de regering natuurlijk niet hardop zeggen. dan maar alles op slot voor een hele kleine risico groep
1 maart 2021 16:19
Wat in België, Frankrijk, Italië wel kan, kan hier niet. Alles moet en zal kapot.

Reacties zijn gesloten.