Ronde van Valencia: Jumbo-Visma rekent op Kooij, Gloag ‘kan zomaar eens verrassen’
foto: Cor Vos
dinsdag 31 januari 2023 om 10:30

Ronde van Valencia: Jumbo-Visma rekent op Kooij, Gloag ‘kan zomaar eens verrassen’

Jumbo-Visma heeft de selectie voor de Ronde van Valencia (1-5 februari) bekendgemaakt. De Spaanse rittenkoers bevat het nodige klimwerk, maar de Nederlandse WorldTour-ploeg hoopt toch te scoren met sprinter Olav Kooij.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Naast Kooij, stelt Jumbo-Visma Thomas Gloag, Koen Bouwman, Sam Oomen, Michel Hessmann, Lars Boven en Van der Sande op. “Met Olav mikken we op dag één op de etappezege”, zegt laatstgenoemde, die met de Ronde van Valencia een thuiskoers rijdt. De 32-jarige Belg woont in de regio.

Lastig parcours
Van der Sande denkt dat het winnen van de eerste etappe met Kooij niet gemakkelijk gaat worden. “Want het parcours is nagenoeg nooit eenvoudig. Mijn verwachting is dat slechts een deel van de sprinters zal kunnen meedingen naar de overwinning op de openingsdag. Aan de ploeg de taak om Olav in een goede positie in de slotkilometer af te zetten.”

In de slotrit liggen er – ondanks een lastige klim halverwege – opnieuw kansen voor Kooij, denkt Van der Sande. “Olav heeft afgelopen jaar aangetoond een heuvel te kunnen overleven. Ook op de voorbije trainingsstage maakte hij een sterke indruk. Hij voelt zich goed en zegt klaar te zijn voor zijn seizoensouverture. We hebben alle vertrouwen in een paar mooie resultaten.”

Thomas Gloag
Verder verwacht Van der Sande het nodige van de 21-jarige Thomas Gloag. “Hij toonde in de Italiaanse najaarskoersen al aan over een hoop potentie te beschikken. Die lijn heeft hij op trainingskamp doorgetrokken. Hij zou in Valencia zomaar eens onze verrassing kunnen worden.”

 
8 Reacties
Sorteer op:
31 januari 2023
Ja, nou is het geen verrassing meer …
  31 januari 2023
  Ja inderdaad, meestal vallen 'getelefoneerde verrassingen' juist tegen - om de simpele reden dat ze nu wel móeten presteren om aan de (geschapen) verwachting te voldoen.
31 januari 2023
Ben ook benieuwd naar Bouwman. Jumbo kan zomaar 4 van de 5 etappes winnen. Maar ook overal de top-5 missen. Interessant rondje wel.
  31 januari 2023
  Toen ik de ploegopstelling zag dacht ik ook meteen "En Bouwman dan?". Het moet bijna dat ze op de trainingskampen vastgesteld hebben dat Gloag nu al een maatje groter is...
  bouwman piekt nu nog niet. Gloag wel.
  31 januari 2023
  ‘En Oomen dan’ is ook nog een gedachte.
31 januari 2023
Lijkt me dat Tosh zelf ook voor etappe kansen mag gaan mocht Kooij de bergen niet overleven (best wel een gerede kans mijns inziens).
  31 januari 2023
  De kansen dat Tosh de bergen niet overleefd (hopelijk niet letterlijk) lijkt me niet zo afwijkend. Hij is Wout van Aert niet …

Reacties zijn gesloten.