Ronde van Twente (U23 Road Series) gaat niet door in juli

maandag 26 april 2021 om 18:46
Ronde van Twente (U23 Road Series) gaat niet door in juli

foto: U23 Road Series

De organisatie achter de Ronde van Twente  heeft besloten de editie van 2021 af te gelasten. De beloftenwedstrijd, die onderdeel uitmaakte van de U23 Road Series, stond gepland voor zaterdag 3 juli. Ook de juniorenwedstrijd uit de nationale topcompetitie gaat niet door.

“Het besluit werd door de organisatie niet over een nacht ijs genomen”, aldus Geert Pluimers van de organisatie. “Mede omdat de vooruitzichten in eerste instantie toch hoopgevend waren en zich al meerdere ploegen hadden aangemeld. De organisaties van beide rondes hebben diverse scenario’s bekeken, maar dat werd allemaal veel te gecompliceerd.”

“De enige mogelijkheid is op dit moment om buiten het dorp te starten en te finishen zonder publiek en dat is niet wat men wil. Mede door het uitstellen van grote evenementen in het land is de knoop doorgehakt”, zegt de organisator.

De Ronde van Twente wordt nu verplaatst naar 2 juli 2022. Ook de Ronde van Enter, die valt onder dezelfde organisatie, is met een jaar uitgesteld.

De U23 Road Series voor beloften is een wedstrijdreeks voor Nederlandse en Belgische talenten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

VespavanBern 26 april 2021 om 23:38

Man man man, starten buiten het dorp en zonder publiek finishen is wat al die gasten van 18-23 dolgraag willen, maar nee. Naar die gasten die al 1 jaar lang zichzelf een normale jeugd ontzeggen zonder ergens te kunnen koersen word niet geluisterd. KNWU en organisatoren, kijk is naar wat er wèl kan ipv van wat er niet kan.

SolitaryShell 26 april 2021 om 23:49

Denk dat ze bedoelen dat de sponsors geen interesse hebben in ‘buiten het dorp’.

ddjong67 27 april 2021 om 07:40

Wat let je? Pak de handschoen maar op en oragniseer het maar @vespavanbern

Kaj 27 april 2021 om 19:33

Je bent nog nooit in Enter geweest anders had je niet zo dom antwoord gegeven

DeSjors 1 mei 2021 om 11:19

Volgens mij is het doel van een organisatie organiseren en niet afgelasten. En publiek in Enter?! Laat me niet lachen.

Wim 5 mei 2021 om 12:33

Kunnen wij niet een voorbeeld nemen aan België waar de ene na de andere koers doorgaat, met soms absurde regels van de UCI die je op de koop toe moet nemen.
Tot een paar minuten voor de start mondkapjes op, en zo niet, bestraffend toegesproken te worden door een man in blazer en UCI embleem om vervolgens uren te koersen met hoestende, neus leegblazende medecoureurs om vervolgens met kapje het podium op te moeten.
Maar ondanks deze kritiek mijnerzijds, er wordt gekoerst.