Ronde van Spanje start in 2022 in Nederland

woensdag 26 mei 2021 om 09:15
Ronde van Spanje start in 2022 in Nederland

foto: ASO / Vuelta a España

Utrecht organiseert in 2022 definitief de ‘Gran Salida’ van de Vuelta a España. Dat maakte de organisatie van de Ronde van Spanje bekend via een persbericht. De Ronde van Spanje was in 2020 normaal gesproken in Nederland van start gegaan, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. Omdat de start dit seizoen al was toegewezen aan Burgos werd ingezet op 2022. Met succes.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vuelta-directeur Javier Guillén is blij om alsnog een Vuelta-start in Nederland te kunnen organiseren: “Het is een lang gekoesterde wens om in het fietsland Nederland te starten. Nederland staat bekend om haar organisatiekracht en ik weet zeker dat we, ook gezien de huidige situatie, erin kunnen slagen om het evenement op een goede en vooral veilige manier te kunnen organiseren.”

Bij Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht is het enthousiasme eveneens groot: “Dat we zo’n groot sportevenement alsnog naar Nederland en naar Utrecht hebben kunnen halen, is een enorme opsteker na deze moeilijke periode. We gaan er samen met de andere steden, provincies en (sport-)organisaties onze schouders onder zetten om in 2022 een Vuelta-zomer te organiseren die alle wielerharten sneller doet kloppen!”

De drieweekse etappekoers opent met een tijdrit in Utrecht. Daar komt ook de eerste rit-in-lijn aan. Deze etappe start in ‘s-Hertogenbosch en trekt vervolgens via de Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort richting Utrecht. West-Brabant vormt het decor voor de laatste Vuelta-etappe op Nederlands grondgebied. Start en finish liggen in Breda. Onderweg worden wielersteden als Chaam, Dongen, Rucphen en Hoogerheide bezocht.

“We zijn met iedereen aan tafel gegaan om te horen hoe we het in 2022 wél kunnen doen”, zegt Daan Quaars, wethouder van Breda. “Het resultaat is dat we allemaal heel graag de renners van La Vuelta door Utrecht en Brabant willen zien rijden. En dat biedt weer prachtige kansen voor mensen, bedrijven en organisaties om volgend jaar gave dingen te organiseren.”

Het wordt de vierde keer dat de Vuelta a España wordt afgetrapt buiten Spanje. Eerder viel de eer al te beurt aan Lissabon (1987), Assen (2009) en Nîmes (2017).

Dit artikel delen:

11 Reacties

Cyclinglife 26 mei 2021 om 09:30

Geweldig nieuws
En dat het een mooi feestje mag worden voor iedereen. Ongeacht de liefde voor de fiets.

0
Sagan=hulk 26 mei 2021 om 09:55

Fantastisch, dat kom ik als Belg – en oud inwoner van Utrecht – met heel veel plezier bekijken.

0
chasse patat 26 mei 2021 om 10:11

Mooi nieuws en een handig overdachte planning. In de late zomer is de kans op beperkende maatregelen immers het kleinst. Ik begrijp dat er nu wel voor een tijdrit aan het begin is gekozen. Ook daar ben ik alleen maar blij om. De renners één voor één langs zien komen is wat mij betreft veel mooier dan een ploegentijdrit of etappe.

0
josemanuelfuente 26 mei 2021 om 10:16

Is ploegentijdrit van 22 km

0
Emergo 26 mei 2021 om 10:13

Hurra ! Hurra !

0
Jungle Man 26 mei 2021 om 10:15

Op zich leuk.
Kan de binckbank tour misschien dan ook een keer in Spanje starten?

0
the student 26 mei 2021 om 10:33

Jippie nou het grote geld regeert weer. Een rondje door de spaanse Nederlanden. Maar als je voor amateurs nog een ruime lokale omloop wil organiseren kan er helemaal niks meer tegenwoordig.

0
re-cycle 26 mei 2021 om 10:56

Kan mijn goedkeuring niet dragen, hoewel ik met plezier in Utrecht heb gekeken naar de start van de tour destijds. Het schijnt dat coronagelden aangewend hiervoor zijn om dit mogelijk te maken. Volgens mij is daar het geld vanuit de overheid (lees ons belastingeld_ nooit en te nimmer voor bedoeld althans niet in mijn ogen en zeker niet in deze tijd. . We hebben onszelf en de generatie met een schuld opgezadeld waar we nog lang mee te maken zullen hebben. En 1 ding is meestal zeker onder aan de streep is in alle gevallen een tekort ontstaan die, u raad het al, uiteindelijk bij de belastingbetaler betaalt. Voor niets gaat de zon op en dat is al een genot op zich, voor degene die denken dat ik een zuurpruim ben. Geluk zit in kleine dingen zoals een dikkenbanden wedstrijd lekker lokaal.

0
GroteSmurf 26 mei 2021 om 23:30

Het konijn uit de hoge hoed om de tekorten aan te vullen is fietsbelasting – nu iedereen aan het fietsen is geslagen kan dat meteen vanaf 2022 ingevoerd worden. PS dit zou nooit mijn idee zijn.

0
Massimo Bataille 26 mei 2021 om 11:04

Leuk natuurlijk voor de nederlanders ( en bij uitbreiding Utrecht).
Maar vindt het wel beetje gek dat ze zoveel moeite doen ( en wss geld op tafel leggen) om Nederland als wielerland te promoten, terwijl ze nu net wel getoond hebben in deze coronaperiode dat ze er niet echt in slagen om koersen te organiseren. Misschien een beetje damage-control in de plaats.

Het parcours van de amstel hebben ze voor mij verkracht en moest het niet op een mm-sprint zijn uitgedraaid, was het eigenlijk een weinig memorabele editie.
Amstel 2020 (herfsteditie) hebben ze geschrapt.
Zlm toer 2021 hebben ze geschrapt.
Alle nederlandse etappes uit de Binckbank toer 2020 ook.
De healthy aging tour (dames) hebben ze de parcours ook op lokale circuits moeten laten plaatsvinden.

Nog een geluk dat er in Noord-Frankrijk ook iemand zit met weinig koersliefde voor Parijs-Roubaix of Nederland was de enige waar het zo moeizaam gaat.

0
re-cycle 26 mei 2021 om 11:35

reservepotjes t.b.v. coronavirus die aangewend worden voor start Vuelta.

volgens mij zijn we niet goed bezig in Nederland. Toegegeven de Horeca kan best steun gebruiken. Wij allen kunnen bijvoorbeld al dan niet als rustmomentje tijdens het fietsen wat vaker een terrasje pakken, maar geld en dan met name reservepotjes bedoeld voor de coronacrisis (coronacrisis is nog lang niet ten einde) nu al in te zetten hiervoor is naar mijn mening een voorbeeld van onbehoorlijk bestuur. inderdaad een zware beschuldiging.

bron:
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2122295/provincie-trekt-3-ton-extra-uit-voor-vueltastart-in-2022.html

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone