Ronde van Romandië: Rohan Dennis toch niet in selectie Jumbo-Visma
foto: Cor Vos
maandag 24 april 2023 om 12:46

Ronde van Romandië: Rohan Dennis toch niet in selectie Jumbo-Visma

Rohan Dennis staat dinsdag niet aan de start van de Ronde van Romandië. Zaterdag meldde Jumbo-Visma nog dat de Australiër in de selectie voor de Zwitserse rittenkoers zat, maar hij maakt vanwege ziekte geen onderdeel uit van het uiteindelijke zevental. Hij is vervangen door Lennard Hofstede.

“Helaas teken ik dit jaar niet de presentielijst van de Ronde van Romandië”, schrijft Dennis op sociale media. “Ik werd gisteren (zondag, red.) ziek wakker. Het team en ik zijn het eens dat het beter is om te rusten en te herstellen voor de volgende wedstrijden en doelen.”

Aan de rest van de selectie van Jumbo-Visma is niets veranderd. Het Nederlandse WorldTeam brengt – naast Hofstede – dus Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Jos van Emden, Gijs Leemreize, Thomas Gloag en speerpunt Tobias Foss aan het vertrek.

Gloag sprak eerder zijn verwachtingen al uit over de Ronde van Romandië. “Er is een echte bergrit en ik ben benieuwd hoever ik daarin kan komen”, zei de 21-jarige Brit op de site van Jumbo-Visma. “Daarnaast heb ik hard gewerkt aan mijn tijdrit. In de toekomst zal ik daar nog veel meer tijd in moeten steken, maar ik ben benieuwd naar de twee tijdritten in deze wedstrijd.”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
9 Reacties
Sorteer op:
24 april 2023 13:23
Er lijkt maar geen einde te komen aan het gedeemster.
    24 april 2023 20:49
    Verdorie buigert, lijkt erop dat je weer eens gelijk krijgt.
    Hoop er toch op dat hij nog eens flink uitpakt, als het even kan voor JV.
Rohan Dennis heeft veel gemeen met Dumoulin : een goed contract hebben, maar niet meer de motivatie kunnen opbrengen om er nog echt voor te gaan. Dan komt het neer op ziek, zwak en misselijk tot eind seizoen. Aan een gebrek aan motivatie kun je weinig doen, het wordt snel verward met een gebrek aan discipline en doorzettingsvermogen.
24 april 2023 13:03
Haalt hij het einde van het contract?
24 april 2023 13:14
juist, denk kleur van de fiets hem niet meer aanstaat
24 april 2023 12:49
Blijft toch apart. Vanmorgen het bericht op Cyclingnews dat zijn vorm goed was, hij voor de tijdritten wilde gaan en dan automatisch een klassement wilde nastreven. Een paar uur later rijdt hij niet. Benieuwd wat de reden is.

Verder toch wel een risico om Leemreize te laten starten na de covid in Luik van zijn teamgenoten. Ook Gesink een Foss rijden hier van de Giroploeg
    24 april 2023 13:12
    Ziek dus…
24 april 2023 22:00
Dennis, is dat die gast die na dit seizoen zijn fiets aan wilgen gaat hangen ? Zit TJV niet echt mee met het aantrekken van renners en ze fit te houden zodat ze ook wat terug kunnen doen voor hun contract...
24 april 2023 14:33
Geef deze jongen voor de rest van het jaar zijn salaris en laat 'em lekker voor wat 'ie is.

Reacties zijn gesloten.