Ronde van Oman opteert voor selectiever parcours

donderdag 9 december 2010 om 21:50

De tweede editie van de Ronde van Oman zal er enigszins anders uitzien dan die van dit seizoen. Dat blijkt uit de presentatie van van de 2.1-koers op de website van de wedstrijd. Naast een individuele tijdrit, die er ook in 2010 was, komt er ook een etappe met aankomst op de Jebel Akhdar.

“De eerste editie, met Omans prachtige langschappen en sfeer, was een opwindende ervaring”, weet koersdirecteur Christian Prudhomme. “Het wielrennen kan door wedstrijden als deze een brede waaier aan mogelijkheden aandoen. We geloven dat deze koers een mooie toekomst voor zich heeft.”

Dit seizoen werd de Ronde van Oman voor het eerst verreden. De wedstrijdleiding is mede in handen van ASO en van wielercoryfee Eddy Merckx. Samen met de Ronde van Qatar vormt de wedstrijd een alternatief voor de openingswedstrijden in het zuiden van Europa. De eerste editie werd gewonnen door Fabian Cancellara.

Etappeschema Ronde van Oman 2011
15 februari: etappe 1: Al Sawadi – Al Seeb (158 km)
16 februari: etappe 2: Muscat – Al Wutayya (150 km)
17 februari: etappe 3: Sur – Sur (208 km)
18 februari: etappe 4: Sultan Qaboos University – Jabal Ak Akhdhar (157 km)
19 februari: etappe 5: Al Jissah – Al Jissah (18 km – ITT)
20 februari: etappe 6: Qurayat to Matrah Corniche (157 km)

Deelnemende ploegen
Astana, BMC Racing Team, Cofidis, Farnese Neri,FDJ, Garmin-Cervelo, Geox-TMC, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Pegasus Sports, Quick-Step, Rabobank, Team Sky, Team HTC-Highroad, Luxembourg Pro Cycling Project en Topsport Vlaanderen-Mercator.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair