Ronde van Italië verblijdt vijf teams met wildcard
maandag 7 maart 2011 om 14:07

Ronde van Italië verblijdt vijf teams met wildcard

De organisatie van de Ronde van Italië heeft vanmiddag bekend gemaakt welke ploegen in mei mogen deelnemen aan de eerste grote ronde van het jaar. Het veelgeplaagde Geox-TMC kreeg, in tegenstelling tot voor de Ronde van Frankrijk, dit keer wél een wildcard, net als Acqua & Sapone, Androni Giocattoli, Colnago-CSF Inox en Farnese Vini-Neri. Daardoor komen er niet de gebruikelijke 22, maar wel 23 ploegen aan de start.

Ook Vacansoleil-DCM mag opgelucht ademhalen. De Nederlandse WorldTour-ploeg wordt ondanks weinig goeds voorspellende geruchten dan toch niet geweerd door de organisatoren. Het aanslepende onderzoek rond Ezequiel Mosquera en vooral de recente dopingzaak van Riccardo Riccò en leken hen het startrecht te gaan kosten, maar die geruchten blijken dus voorbarig.

Naast Vacansoleil verschijnen ook de andere zeventien ploegen die in het bezit zijn van een WorldTour-satus gewoon aan de start, waaronder dus ook Rabobank. De belangrijkste blikvangers op de 207 renners tellende startlijst worden Alberto Contador (Saxo Bank), Mark Cavendish (HTC-Highroad) en naar alle waarschijnlijkheid nu ook Denis Menchov (Geox).

Deelnemende ploegen aan de Ronde van Italië
Ag2t-La Mondiale, BMC Racing Team, Euskaltel-Euskadi, HTC-Highroad, Katusha Team, Lampre-ISD, Leopard-Trek, Liquigas-Cannondale, Movistar Team, Omega Pharma-Lotto, Astana, Quick Step, Rabobank, Saxo Bank-Sungard, Sky ProCycling, Team Garmin-Cervelo, Team RadioShack, Vacansoleil-DCM; Acqua & Sapone, Androni Giocattoli, Colnago-CSF Inox, Geox-TMC en Farnese Vini-Neri.

RIDE Magazine