Ronde van het Baskenland: George Bennett geeft op met bronchitis

woensdag 6 april 2022 om 14:04
Ronde van het Baskenland: George Bennett geeft op met bronchitis

foto: Cor Vos

George Bennett gaat niet van start in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland. De 31-jarige Nieuw-Zeelander kampt met bronchitis en is dus uit de Baskische rittenkoers gestapt. Dat meldt zijn ploeg UAE Emirates op haar sociale media.

“Helaas zal onze Kiwi George Bennett vandaag niet starten in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland vanwege bronchitis. Beterschap, George!”, luidt het bericht. Bennett stond al ver in de achterhoede van het klassement. Na twee ritten nam hij de 139e plaats in, op drieënhalve minuut van leider Primoz Roglic. Marc Soler is de kopman van dienst bij UAE.

Update (14:04)

Ook Valentin Paret-Peintre, het broertje van Aurélien Paret-Peintre, heeft de wedstrijd moeten verlaten. De Fransman van AG2R Citroën heeft griep en is daarom niet van start gegaan in rit drie. Julius Johansen (Intermarché-Wanty-Gobert) is er eveneens niet meer bij. Het is nog niet duidelijk waarom de 22-jarige Deen er de brui aan heeft gegeven.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Landeirovic 6 april 2022 om 12:49

Wat een pech hebben ze ook. Ondanks al een heel goed seizoen. Fisher Black, Mcnulty en Ayuso konden hier niet starten wegens ziekte. Nu Bennett ziek. In Belgie starten ze met 5 omdat Brunel, Bjerg niet fit zijn. Ook Gaviria, Hodeg en Gibbons zijn nog niet beschikbaar omdat ze aan het revalideren zijn.

0
Dikke Vrouw 6 april 2022 om 12:52

Bijna zo erg als bij quick step

0
Turtlehead 6 april 2022 om 13:16

Als je kopman goed is en presteert, is het wel minder erg om met veel mensen ziek te zijn… (voor de ploegleiding dan, voor de betrokkenen uiteraard: niets dan beterschap!).

0
Quesada Quesada 6 april 2022 om 14:33

Edit redactie: bedankt, het is aangepast!

0
Jos Jalapenos 6 april 2022 om 23:58

Zwak gestel bij Bennett. Meteen afstappen. Het is niet er echt sprake is. Zwakke mentalitijd.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone