‘Ronde van het Baskenland 2020 begint met Arrate, eindigt met tijdrit’

donderdag 5 december 2019 om 15:47
‘Ronde van het Baskenland 2020 begint met Arrate, eindigt met tijdrit’

foto: Cor Vos (archief)

Het zal niet lang meer duren vooraleer de organisatie van de Ronde van het Baskenland het parcours voor de editie van 2020 presenteert, maar volgens het Spaanse AS begint de zesdaagse rittenkoers met een bergetappe naar Arrate. De ronde zou dan weer eindigen met een individuele tijdrit in en rond wielerstad Bilbao.

Als we de Spaanse sportkrant mogen geloven, dan begint de Ronde van het Baskenland op maandag 6 april met een eerste bergrit van Eibar naar Arrate. En dat is opvallend, aangezien de organisatie meestal tot het slotweekend wacht met een finish bij het iconische Heiligdom van Arrate.

Dit jaar wist Emanuel Buchmann er een dubbelslag te slaan, maar de Duitser moest één dag later alweer zijn leiderstrui inleveren. De tweede etappe zou dan weer eindigen op de flanken van de verschrikkelijk steile Santa María del Yermo, een klim van 3,1 kilometer aan 11%, met uitschieters tot 16%.

Hierna volgen etappes richting de nabijgelegen regio Navarra, Rentería en Vizcaya, om uiteindelijk te eindigen met een vijftien kilometer lange tijdrit van en naar Bilbao. In de grootste stad van het Baskenland kennen we dan de opvolger van Ion Izagirre, die dit jaar voor eigen volk wist te winnen.

flag-es Ronde van het Baskenland 2020 – Rittenschema 
06-04 – Etappe 1: Eibar – Arrate
07-04 – Etappe 2: Amurrio – Santa María del Yermo
08-04 – Etappe 3: Vitoria – Navarra
09-04 – Etappe 4: Navarra – Rentería
10-04 – Etappe 5: Rentería – Vizcaya
11-04 – Etappe 6: Bilbao – Bilbao (tijdrit)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Daan Knijnenburg 5 december 2019 om 20:00

Ik moet zeggen dat ik het best wel een keer leuk vind dat ze het parcours aanpassen, tot nu toe wist elk team altijd dat het wel kon wachten tot de laatste dagen en dit zal ervoor zorgen dat de tactiek wordt aangepast.

Jean Dumas 6 december 2019 om 10:42

Benieuwd of in de tijdrit ook geklommen gaat worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair