Ronde van Burgos: beperkte toegang voor fans in start- en finishzone

woensdag 15 juli 2020 om 17:47
Ronde van Burgos: beperkte toegang voor fans in start- en finishzone

foto: Cor Vos (archief)

De Ronde van Burgos heeft vandaag een coronaprotocol gepresenteerd voor de eerstvolgende editie van de rittenkoers. Opvallend: fans zijn welkom in de start- en finishzone, maar er is wel sprake van een beperkte toegang.

De renners opereren ook tijdens de Ronde van Burgos (28 juli-1 augustus) in zogeheten ‘bubbels’. De ploegen proberen zo interactie met de buitenwereld (en met andere ploegen) zoveel mogelijk te beperken. Dit is bijvoorbeeld het geval als een ploeg aankomt bij een hotel. Verder worden de renners regelmatig gecontroleerd op een te hoge temperatuur.

De organisatie vraagt de deelnemers ook om een mondmasker op te doen tijdens het tekenen van het startblad. Verder geeft de organisatie de renners en stafleden mee om geregeld de handen te wassen, geen materiaal uit te wisselen met collega-wielrenners, stafleden of ploegleiders en om anderhalve meter afstand te houden ten opzichte van journalisten.

Maximumcapaciteit 
Tijdens de wedstrijd is het, nu vanuit veiligheidsoverwegingen, niet toegestaan om bidons weg te gooien buiten de daarvoor bestemde afvalzones. Ook de toeschouwers langs de kant van de weg moeten zich houden aan bepaalde afspraken, zoals het in acht nemen van social distancing.

Mensen die een kijkje willen nemen bij de start- of finishzone, moeten verplicht een mondmasker op. De organisatie heeft dus besloten om publiek toe te laten bij start- en aankomstzones, maar werkt wel met een maximumcapaciteit (het is niet bekend hoeveel mensen er worden toegelaten) en zal er ook streng op toezien dat de regels worden nageleefd.

Dit artikel delen:

4 Reacties

boenk 15 juli 2020 om 19:34

De logica zelve eigenlijk. Zou voor mij helemaal geschrapt mogen worden, publiek bij start en aankomst.

Fred Postma 15 juli 2020 om 20:12

De hoogste tijd dat het Eindelijk ! eens van start gaat .Dan kan men het eens over wielrennen hebben ipv over de coronaploeg.

Brabander 15 juli 2020 om 21:11

Nou zeg. Kan ook niet wachten

Liwwadder 16 juli 2020 om 10:11

Nou zeg inderdaad. Zat gister even naar Tour etappe 8 van vorig jaar op Eurosport te kijken.. dan mis je het zeker. Het fietsen, kijken, Tourspel en alles erom heen. Dus gaan met die Burgos banaan (platano)

Headlines

Materiaalzone

Populair