Romain Le Roux (ex-Armée de Terre) tekent bij Fortuneo na crowdfunding

Romain Le Roux (ex-Armée de Terre) tekent bij Fortuneo na crowdfunding

Foto: Sirotti

zaterdag 23 december 2017 om 13:08

Romain Le Roux was de laatste weken angstvallig op zoek naar een ploeg voor 2018 na het stoppen van Armée de Terre. De 25-jarige coureur is wel op een heel bijzondere manier geslaagd in zijn opzet. De Fransman heeft door middel van crowdfunding namelijk een profcontract weten af te dwingen bij het ProContinentale Fortuneo-Oscaro.

Nadat duidelijk werd dat het Ministerie van Defensie zich besloot terug te trekken uit de legerploeg, probeerde Le Roux zijn toekomst als wielrenner veilig te stellen door een crowdfunding op te starten. Dit initiatief leverde de Fransman 40.000 euro op, maar nog veel belangrijker, de interesse van Emmanuel Hubert. De teammanager van Fortuneo-Oscaro besloot op basis van de vechtlust van Le Roux de renner een eenjarig contract aan te bieden.

“Romain heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten als coureur. Wat me echter vooral over de streep heeft getrokken, is de enorme drive om zijn toekomst als renner veilig te stellen. Ik was geroerd door zijn vechtlust. Ondanks het feit dat de opbrengst uit de crowdfunding niet de volledige kosten dekt, wilde ik hem een kans geven”, aldus de teambaas in een persverklaring.

Le Roux zelf is in de wolken met zijn transfer. “Vanaf het moment dat ik wist dat Armée de Terre ermee ophield, ben ik begonnen met de zoektocht naar een nieuwe ploeg. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar ik ben er altijd in blijven geloven. Ik had in het verleden al contact met Hubert, maar ik ben zeer blij dat het op deze manier wél is gelukt.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

west 23 december 2017 om 13:11

Contract in een divisie hoger en 40.000 euri, goed bezig…

kelderfan 23 december 2017 om 13:39

Die hebben wel oog voor een drive; gefeliciteerd Romain Le Roux.

Grobbel 23 december 2017 om 13:49

Wel vrij apart overigens voor iemand met een "officieel" dopingverleden. Hij is in 2016 nog 6 maanden geschorst geweest… Niet dat het een groot vergrijp lijkt te zijn (zie ook link hieronder), maar de wielersport is tegenwoordig roomser dan de paus als het op dit soort zaken aankomt.
http://www.cyclingnews.com/news/le-roux-defends-himself-over-six-month-doping-ban/

Greg4ever 23 december 2017 om 13:53

Italiaanse praktijken in Frankrijk. Het wordt anders gebracht, maar bottomline is dat hij blijkbaar (bijna) zijn eigen contract koopt. Mag dat wel?

Mwielerfan 23 december 2017 om 14:43

Inderdaad deze gast krijgt nu een contract vanwege donaties en dat hij maar 1/3de van een normale renner kost. Zuur voor de renners van armee de terre die net wat beter zijn maar geen zak geld uit populariteit bij elkaar gevist hebben.
Aan de andere kant heeft hij wel initiatief en doorzettingsvermogen getoond. Gelders binnen halen via crowd funding schijnt hard werken te zijn

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair