Romain Grégoire sprint naar winst in heuvelrit Tour de l’Avenir, Loe van Belle tweede

woensdag 24 augustus 2022 om 16:21
Romain Grégoire sprint naar winst in heuvelrit Tour de l’Avenir, Loe van Belle tweede

foto: Cor Vos (archief)

Romain Grégoire heeft woensdag de zesde etappe van de Tour de l’Avenir gewonnen. De talentvolle Fransman was in Oyonnax de snelste sprinter van een elitegroep die was overgebleven na twee heuveltjes in de finale. Achter Grégoire werd Loe van Belle tweede namens Nederland.

In een etappe vol met heuvels in de Jura en de Ain reed een kopgroep met Gleb Brussenskiy (Kazachstan), Simon Dalby, William Blume Levy (Denemarken), Alessandro Fancellu (Italië) en Mathis Le Berre (Frankrijk) weg. Namens Nederland zat Loe van Belle mee, maar hij moest als eerste lossen. Daarachter controleerde Duitsland het peloton.

Het was echter wachten op de finale, waar de Côte de Matafelon (2,8 km aan 6%) en de Côte de Ceyssiat (3,5 km aan 6,4%) in de laatste twintig kilometer voor de beslissing zouden zorgen. De vijf koplopers begonnen met 50 seconden voorsprong aan de Matafelon en bestookten elkaar in die fase met aanvallen.

Favorieten mengen zich
Dalby wist een serieus gat te slaan, maar werd nog voor de Côte de Ceyssiat in de kraag gevat door een uitgedund peloton. Daar reed de Duitse ploeg in dienst van leider Michel Hessmann, maar het was Romain Grégoire die de eerste aanval plaatste. De Fransman kwam solo over de top, maar zijn voorsprong was minimaal.

In de snelle afdaling kreeg hij bijval van Hessmann, maar door gepoker vooraan konden de achtervolgers terugkeren in de straten van Oyonnax. Grégoire kon daardoor even ademhalen en dat was nodig om de sprint te winnen. Kort achter hem werd, vlak voor de meet, ook nog gevallen maar dat was ogenschijnlijk zonder erg.

Donderdag staat een rustdag op het programma in de Tour de l’Avenir.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Maillot à Pois 24 augustus 2022 om 16:29

Onder meer broertje Hayter leek tegen de vlakte te gaan.
Nog een paar renners voorbij de streep omvergemaaid door een wegkatapulterende fiers ook.

0
Thoin 24 augustus 2022 om 16:38

Kijk die fiets huppelen…
https://twitter.com/LeGruppetto/status/1562447781247467527

0
Ronellenfitsch 24 augustus 2022 om 16:34

Apart wel als Van Belle als eerste moest lossen uit de kopgroep en alsnog bijna wint. Of was een het kwestie van bewust laten lopen?

0
YogiBear 24 augustus 2022 om 16:55

Volgens mij was hij de Nederlander die een paar km voor de streep de bocht miste doordat de motor er veel te dicht op zat. Daardoor een extra inspanning moeten doen.

1
Albeijing Feeniks 24 augustus 2022 om 16:57

De Belgiërs doen het net wat minder deze ronde.

-3
Deel Koeper 24 augustus 2022 om 17:42

Die kwamen hier voor een klassement en staan nog met 3 in de top 10, morgen pas de eerste serieuze aankomst bergop. Als ze morgen allemaal verdwenen zijn, dan doen ze ’t pas wat minder.

Je zou kunnen zeggen dat Uijtdebroeks misschien al wat te ver staat, maar blijft wel de jongste daar vooraan, ondanks zijn “grote naam”.

1
uit de waaier 24 augustus 2022 om 17:28

Dacht dat die van Belle een belg was. Gelukkig is dat niet waar.

-4
Luca Quasi 24 augustus 2022 om 17:54

Dat had ie wel ‘van Belleg’ geheten..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone