Romain Cardis spurt naar zege in eerste etappe Tour de Wallonie

zaterdag 28 juli 2018 om 16:37
Romain Cardis spurt naar zege in eerste etappe Tour de Wallonie

foto: Sirotti

Romain Cardis heeft verrassend de eerste etappe in de Tour de Wallonie op zijn naam geschreven. De coureur van Direct Energie was in Les Bons Villers de snelste voor Michael Van Staeyen en Edward Planckaert in een massasprint. Cardis is door deze zege de eerste leider in de Waalse 2.HC-rittenkoers.

Van La Louvière naar Les Bons Villers; dat was de eerste etappe in de Tour de Wallonie. Bijna 200 kilometers moesten de renners overbruggen tussen deze Waalse dorpen met weinig hoogtemeters, maar met het nodige aantal kasseistroken. De verwachting was dan ook dat het een massasprint zou worden, al was dat zeker geen sinecure.

Kopgroep met Martijn Budding
Vroeg in de koers vertrok een kopgroep met daarin zeven renners. Ben O’Connor (Dimension Data), Martijn Budding (Roompot-Nederlandse Loterij), Lionel Taminiaux (AGO-Aqua Service), Michael Boros (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice), Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions), Conor Dunne (Aqua Blue) en Steven Tronet (Roubaix-Lille Métropole) vormden de vlucht van de dag. Zij kregen een maximale voorsprong van zes minuten van het peloton.

Quick-Step Floors begon zich op dat moment zorgen te maken. De succesploeg nestelde zich op kop van het peloton en haalde vervolgens snel weer tweeënhalve minuut van de voorsprong af. Het peloton scheurde even in tweeën, maar kwam daarna weer bij elkaar.

Alvaro José Hodeg valt weg, Cardis spurt naar winst
Quick-Step Floors reed in de resterende kilometers het gat dicht voor hun sprinter Alvaro José Hodeg. Pech zorgde ervoor dat de Colombiaan zich niet kon mengen in de strijd om de zege. Edward Dunbar, Clement Russo en Pieter Serry probeerden een massasprint nog te voorkomen, maar dat was een ijdele hoop. In Les Bons Villers was Romain Cardis vervolgens de beste.

Dit artikel delen:

4 Reacties

r525 28 juli 2018 om 18:08

Super dit! Ze stonden alweer even droog.
Leuk dat hij in zo’n koers een overwinning mee kan pakken.

koos1 28 juli 2018 om 18:44

De top10 zegt al veel over het deelnemersveld van deze koers….

mamaffia 28 juli 2018 om 19:16

@koos1
Was vanochtend bij de start van deze etappe en het deelnemersveld is zeker niet zo matig als deze top-10 doet vermoeden. Onder meer Aru en Frans kampioen Anthony Roux zijn van de partij. Voor deze rit had ik Jens Debusschere getipt, maar die is wellicht uit vorm of heeft pech gehad onderweg. Komt er hier in elk geval niet aan te pas.

iLLan 29 juli 2018 om 12:37

@koos, de top 10 zegt vooral iets over hoe slecht de WorldTour-renners presteren. Maar één bij de eerste twaalf. Dat is voor ploegen als Lotto Soudal wel beschamend, dat ze daar niet bij zitten. Maar goed, ik heb de koers niet gezien, ik doe hier alleen aan scorebordjournalistiek.

Headlines

Materiaalzone

Populair