Romain Bardet rijdt ook dit jaar de Giro d’Italia

dinsdag 19 april 2022 om 10:19
Romain Bardet rijdt ook dit jaar de Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Romain Bardet zal ook dit jaar de Giro d’Italia betwisten. Dat heeft de Franse klimmer laten weten in een interview met Eurosport. Zijn ploeg Team DSM komt pas volgende week met de definitieve selectie op de proppen, maar Bardet is er dus zeker bij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 31-jarige Bardet, die momenteel actief is in de Tour of the Alps, deed ook vorig jaar mee aan de Ronde van Italië. De Fransman eindigde na drie weken koers als zevende in het algemeen klassement, op net iets meer dan acht minuten van eindwinnaar Egan Bernal. Sportieve uitschieters waren er in de zestiende etappe naar Cortina d’Ampezzo (tweede) en de voorlaatste rit naar Alpe Motta (vierde).

Bardet hoopt het dit jaar nóg beter te doen. “Zevende worden in het algemeen klassement is niet iets buitengewoon. Daar train ik niet voor. Het was echter wel pas mijn eerste jaar bij Team DSM en er zijn veel dingen veranderd in de winter. Ik denk dat ik dit jaar in een betere vorm aan de start kan verschijnen. De Giro is een koers die me erg goed moet liggen. Het parcours spreekt me bovendien ook heel erg aan. Er zijn relatief weinig tijdritkilometers.”

Ambities
Bardet wil echter niet meteen te hoog van de toren blazen. “Wat ik kan bereiken? Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb dit jaar nog geen geweldige resultaten geboekt. Ik wil mezelf niet te veel druk opleggen. Het doel is om met een goede ingesteldheid en een bepaalde frisheid te beginnen aan de Giro. Natuurlijk is er de ambitie om het beter te doen dan vorig jaar, maar ik wil vooral alles geven. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Bardet, die na de Tour of the Alps ook nog hoopt deel te nemen aan Luik-Bastenaken-Luik, weet nog niet of hij in de zomer aan de start zal staan van de Tour de France. “Daar praten we eind mei weer over. Ik focus me nu eerst op de Giro. Ik weet niet wat de toekomst zal brengen. Wat ik wel weet, is dat ik me volledig zal geven in de Giro. Dat is mijn hoofddoel. Daarna zien we wel weer.”

Bardet zal in de Giro d’Italia (6-29 mei) waarschijnlijk het gezelschap krijgen van Thymen Arensman. De jonge Nederlandse klimmer is momenteel ook actief in de Tour of the Alps, waar hij de laatste puntjes op de i hoopt te zetten voor de eerste grote ronde van het seizoen. De 22-jarige Arensman houdt de lippen echter stijf op elkaar, als we hem vragen naar zijn Giro-deelname.

“Mijn deelname aan de Giro is nog niet bevestigd. Volgende week zal het team de selectie bekendmaken. Maar er wordt nog steeds gewikt en gewogen wat de invulling van de selectie betreft. Ik ken mijn programma inderdaad. Maar de ploeg kiest ervoor om de volledige selectie ineens bekend te maken. Dus jullie gaan nog even geduld moeten hebben.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

Turtlehead 19 april 2022 om 10:26

Dat was wel te verwachten na het interview met Arensman over het voorbereidende trainingskamp.
En dan ook wel logisch dat Bardet de Tour of the Alps rijdt, ipv de Ardennenklassiekers.

0
Maillot à Pois 19 april 2022 om 10:41

Hij geeft in het interview met Eurosport aan ook graag Luik te willen doen, en dat het een goed teken zou zijn als je hem daar aan de start ziet.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 19 april 2022 om 10:30

Oh jee, dat wordt straf voor Romain. Die houdt zich duidelijk niet aan de Coöperation van de ploeg door dit nu al te vertellen.

0
Ronellenfitsch 19 april 2022 om 10:32

Oei, dat wordt een boete van Matt Winston voor het vertellen van een geheimpje …

0
Casar 19 april 2022 om 10:37

Samen met Arensman naar de Giro dan.

Ik las eerder dat ze of een team vol klimmers naar de Giro stuurde en een sprintersploeg naar de Tour of andersom. Keuze lijkt dus gemaakt. IMO opvallend om een niet goed lopende sprintersploeg naar de Tour te sturen

0
Thijmen.cycling 19 april 2022 om 10:44

Misschien Dainese voor de sprint in eigen land

0
Ronellenfitsch 19 april 2022 om 10:52

Vorig jaar hadden ze zo natuurlijk een prima giro en Vuelta, en lieten ze de Tour met een uit vorm zijnde Bol op het tweede plan

0
Groetjesaandevoetjes 19 april 2022 om 11:01

Via PCS staat voorlopig het volgende (soms gebaseerd op uitspraken van renners in de media):
HAMILTON Chris
DAINESE Alberto
ARENSMAN Thymen
BARDET Romain

Arensman zat samen met Hamilton en Bardet op hoogtestage, dus logisch dat zij Giro rijden.

0
Casar 19 april 2022 om 10:50

P.s. Arensman heeft in het magazine procycling (girospecial) zijn deelname aan de Giro wel gewoon bevestigd.

0
Scott Sunderland 19 april 2022 om 13:59

Misschien op zijn vingers getikt daarna ? Hij mocht het nu duidelijk niet meer zeggen. Aannemende dat ze qua communicatie geen andere tactieken hebben per land.

0
FDJ 19 april 2022 om 11:20

Blijft opmerkelijk dat je een Franse kopman haalt en die twee jaar achter elkaar in de Giro ipv de Tour zet.

0
jimmen 19 april 2022 om 11:23

Gaat geen top 10 meer rijden in de tour

0
Chaba 19 april 2022 om 11:37

Misschien ook wel een wens van de renner zelf. De druk die het franse volk en media op een renner legt is zo immens dat het er ook niet leuker op wordt. Je moet dat wel aankunnen.

0
Lalsacien 19 april 2022 om 12:13

Ik verwacht dat hij de Tour ook rijdt en dan zijn ritten gaat uitzoeken.

0
Turtlehead 19 april 2022 om 13:59

Vooral ook omdat hij voor klassiekers wilde gaan?

Maar ja, voor een dik salaris zeg en doe je van alles. En evdrer is het opportuniteit troef bij DSM.

Overiegns zou ik Bardet zeker als klassementsman, cq. rittenkaper inzetten in de Tour en Vuelta.

0
Scott Sunderland 19 april 2022 om 15:57

Bardet wilde zelf de focus niet meer leggen op de Tour en zich ook op andere wedstrijden richten zoals de Giro. Mede daardoor vertrokken uit Frankrijk.

0
Reutemeteut 19 april 2022 om 12:14

Weinig tijdritkilometers, deze jongen gaat in het roze Verona binnenrijden!

0
Arema Pro Cycling Team 19 april 2022 om 17:14

Podium zou al zeer mooi zijn. Het is hem en DSM gegund.

0
Scott Sunderland 19 april 2022 om 15:59

Ik zie Bardet best nog wel een etappe meepakken in de Giro hoor en het bergklassement misschien ook nog wel. Hij is niet meer de vedette van weleer maar bij DSM nog wel een van de betere renners.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone