Romain Bardet: “Nieuwe finale Luik is grote sprong in het onbekende”

vrijdag 26 april 2019 om 18:23
Romain Bardet: “Nieuwe finale Luik is grote sprong in het onbekende”

foto: Cor Vos

Romain Bardet heeft vandaag een groot deel van Luik-Bastenaken-Luik verkend. Nooit eindigde de Fransman er lager dan dertiende en vorig jaar stond hij er zelfs op het podium. Toch weet hij nog niet precies wat hij kan verwachten op het hertekende parcours.

“Luik-Bastenaken-Luik is mijn favoriete klassieker. Mijn derde plaats vorig jaar heeft mijn liefde voor deze koers alleen maar sterker gemaakt”, onthulde Bardet. “Met de nieuwe finale maken we allemaal een grote sprong in het onbekende. Misschien wordt het tactischer dan tijdens vorige edities, toen de selectie werd gemaakt op basis van fysieke kracht – vooral op de Saint-Nicolas.”

Wat de route betreft, is er veel veranderd. De finish werd verplaatst van Ans naar Luik, waarmee ook de Côte de Saint-Nicolas sneuvelde. De passage van de Côte de Wanne, de Côte de Stockeu en de Côte de la Haute-Levée is nieuw leven ingeblazen en aan de finale is de Côte des Forges toegevoegd. Met het hertekende parcours moet de finale eerder losbarsten dan voorheen.

“Ditmaal weten we niet echt hoe de koers zich gaat ontvouwen. Ontbrandt de koers al ver voor de finish of komen we met een grote groep aan in de laatste kilometers? Deze nieuwe situatie wordt een interessante ontdekkingstocht, ook al zijn er veel onzekerheden en zijn meerdere scenario’s mogelijk”, aldus de Fransman.

Bardet verkende vandaag al een groot deel van het parcours. Samen met de meeste ploegmaats die hem zondag ook terzijde staan, reed hij vanaf de Côte de Mont-le-Soie de laatste honderd kilometer. “Mijn vorm was goed in de Amstel Gold Race (negende), hoewel mijn benen minder goed waren in de Waalse Pijl (dertiende). Ik kijk ernaar uit om weer te strijden in La Doyenne.”

Selectie AG2R La Mondiale voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2019
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Mickaël Cherel
flag-fr Clément Chevrier
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-fr Aurélien Paret-Peintre
flag-fr Alexis Vuillermoz
flag-us Larry Warbasse

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair