Bardet over suprematie ‘wielergenieën’ Pogacar en Evenepoel: “Niks aan te doen”

zaterdag 22 oktober 2022 om 11:44
Bardet over suprematie ‘wielergenieën’ Pogacar en Evenepoel: “Niks aan te doen”

foto: Cor Vos

Romain Bardet heeft teruggeblikt op zijn afgelopen seizoen, waarin hij zesde werd in de Tour de France en de Tour of the Alps op zijn naam schreef. De Fransman van Team DSM geeft aan dat hij nooit beter was, maar dat de jonge renners nóg beter zijn. “Ze hebben iets extra’s.”

Bardet toonde zich dit seizoen andermaal in de grote rondes. In de Giro d’Italia leek hij op weg te zijn naar het podium of misschien zelfs meer, maar ziekte dwong hem tot opgeven. Met een zesde plaats in de Tour de France en meerdere top-10 plaatsen reed de renner van Team DSM zich nog eens in de kijker in eigen land. “Maar er waren altijd twee of drie renners die boven de rest uitstaken.”

In een gesprek met Eurosport France vertelde Bardet dat voornamelijk Tadej Pogacar en Remco Evenpoel indruk maken. “Ze hebben iets extra’s. Het zijn wielergenieën. Als ze helemaal in orde zijn, kan ik niet met ze concurreren”, strooide hij met lof.

Evolutie in het wielrennen
Bardet geeft vervolgens aan dat hij betere waardes heeft in koers dan een aantal jaar geleden, toen hij tweemaal op het podium stond van de Tour. “Er zijn echter nog sterkere jonge renners. Het tempo, zeker op de beklimmingen, ligt hoger dan ooit. Ik zit in mijn beste periode, maar de resultaten tonen het niet. Wielrennen is gewoon heel snel geëvolueerd.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Albeijing Feeniks 22 oktober 2022 om 13:25

Ik denk dat er heel veel mensen onder de indruk zijn van Evenepoel. En daarnaast is hij nog enorm bescheiden. Kan niet genoeg herhaald worden.

1
Wildebert 22 oktober 2022 om 11:51

‘Als ze helemaal in orde zijn kan niet met ze concurreren’. Zin loopt niet.

0
Lalsacien 22 oktober 2022 om 18:10

@Geit niets mis met de uitspraak van Joop. Bij de top blijven is niet iedereen gegeven. Een grote ronde winnen is wat mij betreft wel top. Even van de afgelopen jaren: Hart, Aru, Dumoulin…

0
jooprioolpijp 22 oktober 2022 om 13:51

De top bereiken is één ding, aan de top blijven is nog iets heel anders.

-2
Tisallemaalwat 22 oktober 2022 om 14:48

Wow, zulke wijsheid, daar wordt je toch even een moment stil van

0
thenewGOAT 22 oktober 2022 om 15:43

Wishful thinking Joopie. Volgens mij is dit nu de laatste strohalm, nietwaar? Even recapituleren. Kennie in een peloton rijden, kennie sturen, kennie klimmen, kennie dalen, kennie boven de 2000m, kennie op steile hellingen, kennie winnen in WT wedstrijden, kennie 3 weken op niveau blijven, ken enkel rondjes van maximaal 1 week aan, en dan ben ik vast nog een stuk of wat kennie dits en kennie data vergeten. Maar dit slaat werkelijk alles. Kennie aan de top blijven. Nu we toch bezig zijn, ik heb ook nog een kennie, voor de non-belivers en andere haters. Komt ie: ” kennie snel genoeg mijn dozen Cleenex inkopen”

3
thenewGOAT 22 oktober 2022 om 16:24

@Michiel. Geen idee of de verkoop in Nederland een substantieel percentage van de wereldwijde verkoop van Kleenex is. Anders is het misschien het moment om een pakketje aandelen van Kimberly-Clark worldwide inc. aan te kopen. :-)

2
Handige Harry 22 oktober 2022 om 16:48

Hij heeft gewoon een punt met dat aan de top blijven moeilijk is.
Hoeveel renners hebben wij de afgelopen 10 jaar niet als de nieuwe heerser te zien, maar dan blijken ze na enkele jaren weer voorbij te worden door de nieuwe generatie.
Sowieso heb ik het idee dat door de veel betere opleiding van de jeugd, ze ook veel eerder op hun top zijn.
Gasten als Pogacar, Pidcock, Ayuso, Arensman en Evenepoel gaan geen gigantische sprongen meer maken.

0
Michiel 22 oktober 2022 om 17:00

GOAT. Gezien het hoge huil gehalte in Nederland zou het me niet verbazen als we aan een gestage opmars bezig zijn in de huil, tuin en keuken industrie. Tel daarbij op plusminus miljoen Nederlanders die antidepressiva slikken.

Ik zou gewoon voor die aandelen gaan. Gegarandeerd rendement.

-1
thenewGOAT 22 oktober 2022 om 17:32

Is dat zo Harry? Noemt u mij dan eens enkele renners die de afgelopen 10j de tip bereikt hebben en zo snel als ze kwamen terug verdwenen zijn? Edvald Boasson Hagen mss? Alhoewel, waar heeft die ooit de top bereikt? Toch niet door die ene keer Gent-Wevelgem te winnen? Neen Harry, er zijn echt geen tal van voordelen de laatste 10j. Er zijn wel wat voorbeelden van renners die heel erg teruggevallen zijn, maar die renners heersten nog niet. Ik kan mij eerlijk gezegd niemand voor de geest halen die heerste over de rest en dan uiteindelijk toch maar een windei bleek te zijn. 1x ergens een grote wedstrijd winnen is nog verre van heersen. Pog en Rev gaan heus geen spectaculaire terugval tegemoet. Het wordt misschien algemeen aanvaard dat aan de top blijven moeilijker is dan er komen, maar is dat ook zo? Dat is het soort uitspraak dat erin gaat als zoete koek, maar waar volgens mij geen enkel bewijs voor geleverd wordt.

2
Handige Harry 22 oktober 2022 om 20:25

Neem Sagan bijvoorbeeld, die was echt wereldtop maar eigenlijk is die al voor zijn dertigste flink teruggevallen.

Hetzelfde geldt voor Quintana, daarvan dacht ook iedereen dat hij flink wat grote rondes zou winnen en dat zijn er uiteindelijk twee geworden en die is ook al even geen wereldtop meer.

De gebroeders Yates hebben hun belofte ook niet helemaal ingelost en voor Bardet, Pinot en Kelderman geldt dat ook.

Het is niet dat ik verwacht dat die jonge gasten volgend jaar voorbij worden gestreefd door nog jongere renners maar ik verwacht niet dat ze allemaal tot ver na hun dertigste blijven heersen.

0
sus 24 oktober 2022 om 09:30

@handige Harry
Ik begrijp niet wat arensman daar bij jou zogenaamde jonge toppers staat te doen, is al 24 en nog niets gewonnen die zal al blij zijn dat hij mag knechten.

0
Wim Kruithof 24 oktober 2022 om 10:53
Quote:
Wow, zulke wijsheid, daar wordt je toch even een moment stil van

Wellicht dat je je in die stilte kunt bezinnen op het feit dat de 't' verdwijnt als 'je' erachter staat.

Quote:
kennie snel genoeg mijn dozen Cleenex inkopen

Dat je Evenepoel adoreert is overduidelijk, maar om in een draadje op Wielerflits te delen dat je Cleenex doekjes nodig hebt, is er wel een beetje over. Onsmakelijk ook.

Handige Harry, zeker eens. Renners zelf geven het ook geregeld toe, dat het enorm veel overtuiging en discipline vergt om aan de top te blijven. Zowel Bernal als Vingegaard hebben moeite gehad om met de enorme massa / media / roem om te gaan die komt bij het Tour de France-winnen. Van Vingegaard zal komende jaren moeten blijken of hij in staat is hier wijs mee om te gaan.

Maar, het allergrootste voorbeeld van de huidige generatie is wat mij betreft is Dumoulin. Hij schopte het tot de wereldtop maar bleek niet in staat te dragen wat daar bij komt kijken.

0
Gunther Leonhardt 24 oktober 2022 om 11:02

@sus: Arensman is 22, zes weken ouder dan Evenepoel. Ik beschouw hem ook als een groot talent, zeker na wat hij op de Sierra Nevada heeft getoond. Hij lijkt me zeer geschikt voor de TdF waar de hellingsgraad van de beklimmingen meer binnen zijn bereik ligt.

0
sus 24 oktober 2022 om 15:25

@ gunther
Inderdaad arendsman wordt binnen 5 weken 23 j maar feit blijft wel dat die nog maar weinig laten zien heeft zodat je hem helemaal niet in de categorie van pogacar en evenepoel kunt zetten.
Maar zoals ik eerder schreef, zal in elke ploeg heel goed kunnen dienen als knecht

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone