Romain Bardet gaat definitief van start in Milaan-San Remo

dinsdag 22 januari 2019 om 16:01
Romain Bardet gaat definitief van start in Milaan-San Remo

Romain Bardet (links) tijdens het voorbije WK - foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto

Romain Bardet zal inderdaad van start gaan in Milaan-San Remo. Dit heeft zijn ploeg AG2R La Mondiale laten weten. De 28-jarige klimmer begint zijn seizoen in eigen land met de Tour du Haut Var.


Na de Tour du Haut Var (22-24 februari) blijft Bardet in Frankrijk, om op zaterdag 2 maart deel te nemen aan de Classic de l’Ardèche. Hierna maakt hij zijn opwachting in Parijs-Nice, zijn eerste wedstrijd op WorldTour-niveau. Vorig seizoen gaf de Fransman nog de voorkeur aan Tirreno-Adriatico.

Bardet stond viermaal eerder aan de start van Parijs-Nice, de laatste keer in 2016. Echt succesvol was hij nog nooit in de Koers naar de zon. Twee jaar geleden eindigde hij als negende in het klassement, zijn beste prestatie tot nu toe. Dit betekent dat Bardet niet zal starten in Strade Bianche. Vorig seizoen finishte hij nog knap als tweede in de Toscaanse grindklassieker.

Wel of geen Luik-Bastenaken-Luik? 
Na Parijs-Nice zal Bardet zich richten op een opvallende koers: Milaan-San Remo. De ronderenner reed slechts één keer eerder de Italiaanse klassieker. In 2013 eindigde hij als 17e in La Primavera. Hierna hoopt de renner van AG2R La Mondiale te presteren in de Ronde van Catalonië.

Het is nog altijd niet zeker of Bardet zal deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman zelf lijkt wel te willen, maar zijn ploeg rept met geen woord over de Waalse klassieker. Vorig jaar eindigde Bardet nog als derde in La Doyenne, achter winnaar Bob Jungels en Michael Woods.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jacco van Stierop 22 januari 2019 om 17:11

Zo hoort deze koers ook betwist te worden: door zowel klimmers met een goede punch, als sprinters met duurvermogen, als rouleurs. Goed sturen blijft natuurlijk ook een vereiste. Zie Bardet niet meteen winnen maar acht hem wel in staat het vuurtje flink op te stoken op de Poggio.

Johnny7 22 januari 2019 om 17:46

Was vaak kapot in het verleden op het einde van een ronde, 2e plek op het WK al een geweldige prestatie.. misschien bezig met zijn conditie?

ikbenprocycling 22 januari 2019 om 17:57

Romain ‘le Clou’ Bardet:

Sinds het voorjaar 2018 vind ik dit een leuke gast (maar altijd onder voorbehoud tot hij het tegendeel bewijst).

Brabander 22 januari 2019 om 18:23

Vind MSR en Bardet wel een a-typische combi hoor. Zie hem liever in koersen als Strade Bianche, Luik en Lombardije. Vorig jaar echt van hem genoten in de Strade. Maar er zal best een idee achter zitten: inhoud kweken ofzo

Jungle Man 22 januari 2019 om 20:20

Op zich niks mis mee.
Zou het ook wel grappig vinden als types als Gesink of dumoulin aan Parijs Roubaix zouden deelnemen; onder het motto: ga eens uit je comfort zone.

Samlambeej 22 januari 2019 om 20:59

2e in Strade Bianche – 3e in Luik – 2e WK
Das toch waanzinnig eigenlijk, de spanwijdte van die 3 koersen meegenomen. Zijn etappeszeges in de Tour behaalde hij telkens op een grootste manier.
Bardet zal nie blijven zitten op de Poggio. Dus das sowieso al een toevoeging.

Mwielerfan 22 januari 2019 om 23:06

Dit jaar volle focus op tour en heuvel klassiekers. Die je noemt, wp, San Sebastián, en lombardije

Bart Wyns 23 januari 2019 om 06:32

Is een zo een a-typische renner waarvan we niet verwachten dat hij alle grote monumenten kan winnen.

Als Gilbert denkt dat hij dat kan, dan mag Bardet daar ook in geloven!

tweak37 24 januari 2019 om 11:30

Misschien eens beginnen met één?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair