Rojas over ploeggenoot Valverde: “Hij heeft nog nooit zo hard getraind”

dinsdag 8 januari 2019 om 15:34
Rojas over ploeggenoot Valverde: “Hij heeft nog nooit zo hard getraind”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde mag dan eindelijk wereldkampioen zijn, de 38-jarige Spanjaard weigert op zijn lauweren te rusten. Sterker nog: volgens zijn ploeggenoot José Joaquin Rojas heeft Valverde deze winter meer dan ooit getraind. “Hij is nog nooit zó gemotiveerd geweest”, zo laat Rojas weten aan Ciclismointernacional.

Dat Valverde nog lang niet klaar is met wielrennen, bleek wel op Oudejaarsavond. “Hij reed die dag maar liefst 210 kilometer, terwijl hij normaal gesproken 160 kilometer afwerkt. Het geeft aan hoeveel plezier hij nog haalt uit het wielrennen”, aldus Rojas.

“Sterker nog: hij is gemotiveerder dan ooit”, waarschuwt de 33-jarige meesterknecht de concurrentie. “Daarom is hij nog altijd zo goed, en dat op bijna 39-jarige leeftijd”, aldus Rojas. Vanaf eind januari zal duidelijk worden of het vele trainen zijn vruchten heeft afgeworpen, aangezien Valverde dan zal deelnemen aan enkele eendagskoersen op Mallorca.

Rojas over eigen carrière: “Denk nog lang niet aan stoppen”
En wat met Rojas zelf? Denkt de tweevoudig Spaans kampioen al aan het einde van zijn carrière? “Absoluut niet. Ik ben nog altijd bereid om af te zien. Ik geniet er zelfs van. Ik zie mezelf dan ook nog minimaal vijf jaar doorgaan”, is hij duidelijk.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Samlambeej 8 januari 2019 om 16:17

Alejandro Valverde está aquí
Ha venido para hacerte sufrir
https://www.youtube.com/watch?v=bNhVSe9VCTU

0
peervaneynthoven 8 januari 2019 om 16:33

Op voorhand al de eerste verklaring voor de komende, onnavolgbare en verbazingwekkende prestaties van “el imbatido” in 2019 op zijn 39e! Mocht er nog enige twijfel bij mensen opkomen dan weten die dus waar het aan ligt!

0
peervaneynthoven 8 januari 2019 om 16:34

Vamos a ver!

0
Bikeage 8 januari 2019 om 18:21

Hopen dat ie Alaphillippe achter zich laat op de Mur en met de regenboogtrui als eerste boven komt!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone