Rohan Dennis zag verlies roze trui aankomen: “Wist dat het ging gebeuren”
vrijdag 11 mei 2018 om 08:48

Rohan Dennis zag verlies roze trui aankomen: “Wist dat het ging gebeuren”

Na vier dagen is het roze sprookje voor Rohan Dennis voorbij. De renner van BMC verloor gisteren zijn leiderstrui in de Giro d’Italia aan Simon Yates. Op de beklimming van Etna was hij net niet goed genoeg om de besten ten volgen. “Ik wist dat het ging gebeuren”, zei hij na afloop op de website van zijn ploeg.

“Ik moet natuurlijk nog wat verbeteren, maar ik was eigenlijk niet ontevreden over mijn prestatie op de Etna”, zegt Dennis. “Er waren een aantal momenten waarop ik in moeilijkheden was, maar ik blijf rustig en reed daarna terug naar de groep der favorieten. Zij kunnen nog iets hogere pieken aan, maar kunnen dat niet vasthouden.”

De Australische renner realiseerde zich vooraf al dat het lastig ging worden zijn leiderstrui te verdedigen op de eerste aankomst bergop. “Ik wist dat het uiteindelijk een keer zou gebeuren. Ik hoopte niet vandaag, maar er is nog tijd. Ik sta niet heel ver achter de leiders (6e op 53s, red.).

Dennis heeft nu in alle drie de grote rondes de leiderstrui gedragen. “Het was geweldig om de roze leiderstrui te hebben dragen. Je hoopt op zoiets, maar je kan het nooit echt verwachten. Dat ik nu in alle drie de rondes de leiderstrui heb gehad, is een enorme bonus.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
11 mei 2018 09:01
Iets teveel aandacht voor iemand die eigenlijk het truitje maar heeft gekregen...
11 mei 2018 09:13
Wij ook Rohan... Wij ook
11 mei 2018 09:20
Gekregen????
Wat een onzin.
Keiharde voor gewerkt, respect
11 mei 2018 09:25
Je krijgt zo'n truitje nooit vanzelf.
11 mei 2018 10:54
Ik vond Dennis nog goed presteren gisteren voor een in mijn ogen toch niet-klimmer. Zeker als je dit vergelijkt met een Meintjes, Brambilla en Formolo, die in de voorbeschouwingen aangeven wel even een top-10 te gaan rijden, maar gisteren als 32e, 34e en 42e over de streep bollen.
11 mei 2018 10:56
Hij heeft de schade redelijk weten te beperken, maar toch zie ik nog steeds niet een renner voor de grote rondes in hem. Dit was de allereerste bergetappe en dan nog maar 1 klim en hij levert al behoorlijk in.
11 mei 2018 11:27
Formolo lag natuurlijk nog op de grond vlak voor de aanvang van de klim, en moest daar veel krachten verspelen om weer bij de voorste groep te geraken. Jammer dat hij nu zo veel in moet leveren, maar ik vermoed dat hij er bij de volgende etappes gewoon weer staat.
11 mei 2018 12:40
Truitje gekregen inderdaad. Eerst reed iedereen expres een matige proloog zodat hij op anderhalve seconde van het roze kwam. Daarna was het echt bizar dat hij vanzelf over die streep rolde voor de bonificaties. Waren die 1400 watt in die sprint ook helemaal niet voor nodig. We zullen hem nog eens iets cadeau doen!

Reacties zijn gesloten.