Rohan Dennis wint bij Jumbo-Visma-debuut: “Belangrijk om meteen te presteren”

woensdag 12 januari 2022 om 14:43
Rohan Dennis wint bij Jumbo-Visma-debuut: “Belangrijk om meteen te presteren”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis heeft zijn eerste wedstrijd in het geel en zwart van Jumbo-Visma opgeluisterd met de Australische titel tijdrijden. De nieuwkomer van INEOS Grenadiers was een klasse apart in Ballarat. “Om een belangrijk doel op je eerste koersdag te behalen, geeft zelfvertrouwen”, vertelt hij via de ploegsite.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het is altijd mooi om nationaal kampioen te worden”, gaat de tijdritspecialist verder. “Voor Australiërs is het een van de moeilijkste wedstrijden om te winnen. Dat heb ik al laten zien toen ik tweemaal als wereldkampioen aan de start stond en hier niet kon winnen. Het gaat er altijd om wie zich het best kan voorbereiden, aangezien iedereen zijn hoogste niveau brengt.”

Luke Durbridge moest uiteindelijk 1.13 minuut toegeven op Dennis over ruim 37 kilometer. Een goed begin is het halve werk, weet ook de 31-jarige allrounder. “Jumbo-Visma toont veel vertrouwen in mij. Het was belangrijk om goed binnen te komen door respect te tonen en meteen te presteren”, laat hij weten.

Zondag staat de wegwedstrijd van het Australisch kampioenschap op het programma, dan komt Dennis in actie samen met ploeggenoot Chris Harper: “Hopelijk wordt het dan net zo’n mooie dag voor Chris en mij.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 12 januari 2022 om 15:00

De kern bij Rohan is dat je hem serieus neemt en belangrijk moet maken. Hij is helemaal gefixeerd op het beste materiaal, innovatie op gebied van trainingen en als je vanuit de ploegleiding mensen om hem heen zet die zijn aandacht delen zit het voor de rest ook wel snor. Bij INEOS kon hij het perfect vinden met de andere renners, Rowe is bijvoorbeeld een goede vriend geworden. Dit is alvast een goede start en ik zie hem nog wel wat meer laten zien dit jaar.

0
Xevar 12 januari 2022 om 15:27

Heijboer is misschien nog wel een grotere tijdritnerd dan Rohan, dus dat moet wel goedkomen.

0
Murcia 12 januari 2022 om 15:49

@Xevar
Precies, dat is een man die je bij Rohan moet inzetten. Bezeten van de tijdrit als discipline en dus iemand die op dezelfde golflengte zit.

0
Massimo Bataille 12 januari 2022 om 16:16

Leuke overwinning, maar de uitspraak is toch wat zever.
Mocht hij hier niet gewonnen hebben ging het gewoon terug zijn van: dit is nog het begin van het seizoen, mijn doelen liggen later, ik sta hier niet in topvorm etc.

0
VerstandOpNul 12 januari 2022 om 16:30

De Cervélo is bij deze vast goedgekeurd?

0
Pizzi 12 januari 2022 om 19:14

Bevalt vast beter dan het Merida-machientje dat ‘ie toen bij Bahrein had.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone