Rohan Dennis: “Schade beperken en morgen de leiderstrui pakken”

vrijdag 21 juni 2019 om 20:21
Rohan Dennis: “Schade beperken en morgen de leiderstrui pakken”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis moest vandaag een halve minuut toegeven op Egan Bernal in de zware bergrit naar St. Gotthard in de Ronde van Zwitserland. Daardoor zag de Australiër de Colombiaan uitlopen tot 41 seconden in het klassement. Morgen in de tijdrit hoopt hij hem de leiderstrui te ontfutselen.

“Het was een zware koers. De ploeg zette volledig in op Domenico Pozzovivo en mij. Ze reden de hele dag voorop samen met de renners van Ineos”, blikte Dennis terug na afloop van de etappe. “Het was een van die dagen waarop ik me niet geweldig voelde, maar ik moest de ploeg terugbetalen voor al het werk dat ze verrichtten. Dus ik had geen andere keus dan er te staan.”

“Ik bleef bij Pozzovivo en hij leidde me naar de laatste kilometers van de slotklim.” Daarin moest hij toezien hoe Bernal op imponerende wijze naar de ritzege pakte. Dennis heeft echter nog een troef achter de hand in de Zwitserse rittenkoers. “We hebben de schade op Bernal beperkt weten te houden. Hopelijk kunnen we morgen de trui pakken in de tijdrit.”

Pozzovivo: ‘Slotklim lastig door de kasseien’
Pozzovivo klom drie plaatsen in het klassement en staat nu vierde. “De laatste klim was niet heel steil, maar vooral lastig door de kasseien. We deden goede zaken voor het klassement. Het was moeilijk om bij Bernal te blijven, maar al met al was het een goede etappe. Ik ben optimistisch, want Rohan is een goede tijdrijder en hopelijk kan hij morgen de zege pakken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Damien Heuvel 21 juni 2019 om 21:45

Hij is knap bezig Dennis. Hij had vorig jaar al aangegeven min of meer dezelfde route als Dumoulin te willen gaan volgen. (Van uitsluitend tijdrijder en aardige/redelijke klimmer naar een serieuze kandidaat voor podia in de grote rondes.)

Die laatste stap is nu misschien nog iets te hoog gegrepen, maar ik zou er niet raar van staan te kijken als hij binnen nu en twee jaar inderdaad in staat is top vijf te rijden in de grote rondes. (Mits, net als bij Tom, er maar genoeg TT kilometers aanwezig zijn.)

Petje af, voor deze bijzonder sympathieke mijnheer. Ik hoop dat Bernal morgen genoeg tijd aan de broek kan smeren zodat we nog een zeer spannende laatste rit krijgen voor het klassement. :)

Wielrenfan3 21 juni 2019 om 22:18

Gek dat Dennis niet als 2e over de finish kwam. Foutje?

ChefSpijker 22 juni 2019 om 00:01

En sowieso, waarom haal je de vlucht terug als je met Dennis voor het klassement wilt gaan? Bahrain heeft echt veel werk verzet in de achtervolging op groep Bouwman. Kans dat Dennis een sprint van Bernal hier ging winnen was heeeeeul klein. Dus geef je Bernal extra boni voor het klassement met het terughalen van de vlucht. Aparte strategie…

Covadonga 21 juni 2019 om 23:00

Imponerend? Bernal was beter, maar imponerend was het niet.

Pascal De Kooning 22 juni 2019 om 06:53

Dennis gaat de tijdrit zo goed als zeker winnen maar ik denk niet dat hij de leiderstrui terug pakt.

leegloper 22 juni 2019 om 11:28

Mee eens.

Headlines

Materiaalzone

Populair