Dennis: “Jammer genoeg was Bernal te sterk deze week”

zondag 23 juni 2019 om 19:59
Dennis: “Jammer genoeg was Bernal te sterk deze week”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis en Bahrain Merida moesten in de Ronde van Zwitserland hun meerdere erkennen in Egan Bernal. De Australiër drong nog wel aan op de slotdag, maar de Colombiaan kwam geen moment in de problemen. “Bernal was te sterk deze week.”

“Het was een goede Ronde van Zwitserland. Ik had echt niet gedacht toen ik hierheen kwam dat ik tweede zou worden in het eindklassement”, meldde Dennis na afloop van de slotrit, die de renners leidde over de Nufenenpas, de Gotthardpas en de Furkapas. “Sterker, een etappe zege, samen met Egan Bernal strijden in de koninginnenrit en de tweede plek pakken was meer dan aanvankelijk het plan was.”

“Daar moet ik wel aan toevoegen dat veel werk achter de schermen is geleverd en ook vandaag”, ging de Australiër verder. “Vandaag reed de ploeg samen met Team Ineos op kop en het leek er dan ook op alsof we met ze samenwerkten. We hadden echter een plannetje om de overwinning te pakken en wilden daarvoor alles in het werk stellen. Jammer genoeg was Bernal te sterk deze week. Hoe dan ook, met een tweede plek in het klassement kunnen we echt tevreden zijn.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

vincenzo 23 juni 2019 om 21:39

“We hadden echter een plannetje om de overwinning te pakken en wilden daarvoor alles in het werk stellen. ”

En wat was dat kleine plan?

Polleke 23 juni 2019 om 22:10

Een slecht klein plan….

greeny 23 juni 2019 om 22:38

demarreren zoals ie deed. ach iedereen behalve bernal moest er af dus het was best sterk denk ik dan maar

Romāns Vainšteins 23 juni 2019 om 23:38

Zo stiekem aan begint Rohan Dennis behoorlijk te leveren als potentiele ronderenner

greeny 24 juni 2019 om 00:07

zeker, vorig jaar ook 8e in de giro tot die dag waar froome zijn trukendoos open deed en yates, dennis en pinot(uitgedroogd dag erna) er nog even uitvielen

Headlines

Materiaalzone

Populair