Roglic ziet vriend Tratnik zegevieren: “Kan prima leven met plaats twee”

dinsdag 30 april 2019 om 19:15
Roglic ziet vriend Tratnik zegevieren: “Kan prima leven met plaats twee”

foto: Cor Vos

Volgens Jumbo-Visma bereidt Primož Roglič zich in de Ronde van Romandië vooral voor op de Giro d’Italia, maar de Sloveen begon wel uitstekend aan de Zwitserse rittenkoers. De 29-jarige renner finishte als tweede in de proloog, achter zijn landgenoot en vriend Jan Tratnik. “Ik kan daarom prima leven met dit resultaat.”

Titelverdediger Roglič kwam uiteindelijk drie tienden tekort voor de dagzege. “Natuurlijk baal je dan, want je wilt altijd winnen. Maar met Tratnik als winnaar kan ik prima leven, aangezien het een vriend is. Ik kom bovendien net terug van een hoogtestage, dus dan is het altijd afwachten hoe het gaat.”

Een ding is zeker: met de vorm van Roglič zit het wel snor. “Primož reed een uitstekende tijdrit”, zo zag ook ploegleider Jan Boven. “Hij reed vooral technisch heel erg goed. Daar was niks op aan te merken. Hij bevestigt met zijn tweede plaats dat hij goed op weg is richting de Giro d’Italia.”

Ploegleider Boven: “Primož mist nog wat hardheid”
“Natuurlijk is het balen dat hij niet wint, maar dat hoort erbij. Hij mist nog wat hardheid”, aldus Boven. “Maar daar is deze ronde geschikt voor.” Jumbo-Visma zag Steven Kruijswijk ook veilig de finish bereiken. De Nederlander – die deze week zal worden uitgespeeld als kopman – moest acht seconden toegeven op Tratnik.

Dit artikel delen:

3 Reacties

kelderfan 30 april 2019 om 19:19

Die hardheid blijft toch een belangrijk ding in ’t wielrennen. Maar Roglic zit op koers.

mus van de maasstad 30 april 2019 om 20:34

Kruijswijk dus kopman. Zou hem wel een overwinning gunnen.

Wheely 1 mei 2019 om 00:05

Roglič : “Jan boven!”

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair

Poll